Za 1 osoba
12 komad/a Jaja
500 g Šećera
400 g Čokolade
375 g Margarina
250 g Brašna
300 g Plazma
250 g C Šlag classic
1 kesica/e C Šlag krem sa ukusom čokolade 180g
Priprema kore
Odvojiti belance od žumanceta. Umutiti belanaca u čvrst sneg.
U posebnu posudu pomešati šećer i žumanca. Dobro umutiti. U umućena žumanca dodati margarin pa opet mutiti.
Čokoladu izlomiti na kockice i otopiti.
Pomešati smese od belanaca i žumanaca i dodati čokoladu. Sve dobro promešati i sjediniti.
Smesu delimo na dva dela.
Od jednog dela pravimo fil tako što dodajemo plazmu a od drugog dela pravimo smesu za kore tako što dodajemo brašno.
Pečemo tri kore na 200 stepeni 15 minuta.
Dok se kore hlade, umutimo šlag.
Redosled slaganja torte je sledeći : KORA - FIL - ŠLAG.
Za dekoraciju možete koristiti krem šlag od čokolade.
Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!
Sastojci
Za 1 osoba
12 komad/a Jaja
500 g Šećera
400 g Čokolade
375 g Margarina
250 g Brašna
300 g Plazma
250 g C Šlag classic
1 kesica/e C Šlag krem sa ukusom čokolade 180g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Odvojiti belance od žumanceta. Umutiti belanaca u čvrst sneg.
U posebnu posudu pomešati šećer i žumanca. Dobro umutiti. U umućena žumanca dodati margarin pa opet mutiti.
Čokoladu izlomiti na kockice i otopiti.
Pomešati smese od belanaca i žumanaca i dodati čokoladu. Sve dobro promešati i sjediniti.
Smesu delimo na dva dela.
Od jednog dela pravimo fil tako što dodajemo plazmu a od drugog dela pravimo smesu za kore tako što dodajemo brašno.
Pečemo tri kore na 200 stepeni 15 minuta.
Dok se kore hlade, umutimo šlag.
Redosled slaganja torte je sledeći : KORA - FIL - ŠLAG.
Za dekoraciju možete koristiti krem šlag od čokolade.