Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!

Sastojci

Za 1 osoba

Kora

12 komad/a Jaja

500 g Šećera

400 g Čokolade

375 g Margarina

250 g Brašna

Fil

300 g Plazma

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Odvojiti belance od žumanceta. Umutiti belanaca u čvrst sneg.

U posebnu posudu pomešati šećer i žumanca. Dobro umutiti. U umućena žumanca dodati margarin pa opet mutiti.

Čokoladu izlomiti na kockice i otopiti.

Pomešati smese od belanaca i žumanaca i dodati čokoladu. Sve dobro promešati i sjediniti.

Smesu delimo na dva dela.

Od jednog dela pravimo fil tako što dodajemo plazmu a od drugog dela pravimo smesu za kore tako što dodajemo brašno.

Pečemo tri kore na 200 stepeni 15 minuta.

Dok se kore hlade, umutimo šlag.

Redosled slaganja torte je sledeći : KORA - FIL - ŠLAG.

Za dekoraciju možete koristiti krem šlag od čokolade.