Pile oprati, pa iseći na komade, staviti u hladnu vodu, zajedno sa pripremljenim povrćem i kuvati. Kada provri, dodati kašičicu soli, smanjiti temperaturu i kuvati polupoklopljeno na tihoj vatri. Supa ne sme jako da vri da se ne bi zamutila..Zelen i luk očistiti i iseći na komade srednje veličine, ubaciti i njih, ko voli.
Sto se duze kuva to je lepsa..
Serviranje
Kada meso i povrće potpuno omekšaju, procediti supu.
Supu vratiti na šporet i kada proključa, dodati suvi začin, dodati rezance i kuvati dok ne omekšaju. Servirati toplu.
Sastojci
Za 6 osoba
oko 1 kg Piletina
3-4 komad/a Šargarepa
- malo Zeleni
po potrebi Rezanca domaca
po potrebi So
po potrebi Suvi zacin
mala glavica Crni luk
po potrebi Vode
Priprema
Priprema i kuvanje
Pile oprati, pa iseći na komade, staviti u hladnu vodu, zajedno sa pripremljenim povrćem i kuvati. Kada provri, dodati kašičicu soli, smanjiti temperaturu i kuvati polupoklopljeno na tihoj vatri. Supa ne sme jako da vri da se ne bi zamutila..Zelen i luk očistiti i iseći na komade srednje veličine, ubaciti i njih, ko voli.
Sto se duze kuva to je lepsa..
Serviranje
Kada meso i povrće potpuno omekšaju, procediti supu.
Supu vratiti na šporet i kada proključa, dodati suvi začin, dodati rezance i kuvati dok ne omekšaju. Servirati toplu.
Tagovi