Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci

oko 1 kg Piletina

3-4 komad/a Šargarepa

- malo Zeleni

po potrebi Rezanca domaca

po potrebi So

po potrebi Suvi zacin

mala glavica Crni luk

po potrebi Vode

Priprema

Priprema i kuvanje

Pile oprati, pa iseći na komade, staviti u hladnu vodu, zajedno sa pripremljenim povrćem i kuvati. Kada provri, dodati kašičicu soli, smanjiti temperaturu i kuvati polupoklopljeno na tihoj vatri. Supa ne sme jako da vri da se ne bi zamutila..Zelen i luk očistiti i iseći na komade srednje veličine, ubaciti i njih, ko voli.

Sto se duze kuva to je lepsa..

Serviranje

Kada meso i povrće potpuno omekšaju, procediti supu.

Supu vratiti na šporet i kada proključa, dodati suvi začin, dodati rezance i kuvati dok ne omekšaju. Servirati toplu.