Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci:

300 g pasulja

1 veća glavica crnog luka

2-3 čena belog luka

2 korena šargarepe

1 koren peršuna

2 komada većeg krompira

1 komad crvene babure paprike

1 supena kašika peršunovog lista

2-3 supene kašike kečapa

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica vegete

1 komad lovorovog lista

1 prstohvat kurkume

3-4 komada crnog bibera u zrnu

Priprema

Priprema:

Oprati pasulj i potopiti ga preko noći. Sutradan skuvati ga 20 minuta. Ocediti ga od vode i dodati isečeno povrće na kockice (luk, beli luk, šargarepu, krompir, koren peršuna i crvenu baburu papriku). Naliti ga hladnom vodom. Dodati lovorove listove, biber, vegetu, so, list peršuna, kečap i malo kurkume. Ostaviti da se kuva još sat vremena. Prijatno!