Oprati pasulj i potopiti ga preko noći. Sutradan skuvati ga 20 minuta. Ocediti ga od vode i dodati isečeno povrće na kockice (luk, beli luk, šargarepu, krompir, koren peršuna i crvenu baburu papriku). Naliti ga hladnom vodom. Dodati lovorove listove, biber, vegetu, so, list peršuna, kečap i malo kurkume. Ostaviti da se kuva još sat vremena. Prijatno!
Sastojci
Za 6 osoba
300 g pasulja
1 veća glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
2 korena šargarepe
1 koren peršuna
2 komada većeg krompira
1 komad crvene babure paprike
1 supena kašika peršunovog lista
2-3 supene kašike kečapa
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica vegete
1 komad lovorovog lista
1 prstohvat kurkume
3-4 komada crnog bibera u zrnu
Priprema
Priprema:
Oprati pasulj i potopiti ga preko noći. Sutradan skuvati ga 20 minuta. Ocediti ga od vode i dodati isečeno povrće na kockice (luk, beli luk, šargarepu, krompir, koren peršuna i crvenu baburu papriku). Naliti ga hladnom vodom. Dodati lovorove listove, biber, vegetu, so, list peršuna, kečap i malo kurkume. Ostaviti da se kuva još sat vremena. Prijatno!
Tagovi