Za 3 osoba
1 kg Roštilj mase
200 g Pršute
200 g Kačkavalj
2-4 Kašike Ulja
Priprema pljeskavice
Roštilj masu podelite na 4 dela, pa od svakog oblikujte dve kugle i ručno ih istanjite.
Jednu istanjenu kuglu prekrijte kačkavaljem, zatim pršutom, pa opet kačkavaljem.
Preklopite drugom rastanjenom kuglom, a krajeve ručno sjedinite i pecite na roštilju ili na malo ulja u tiganju dok ne porumeni.
Sastojci
Za 3 osoba
1 kg Roštilj mase
200 g Pršute
200 g Kačkavalj
2-4 Kašike Ulja
Priprema
Priprema pljeskavice
Roštilj masu podelite na 4 dela, pa od svakog oblikujte dve kugle i ručno ih istanjite.
Jednu istanjenu kuglu prekrijte kačkavaljem, zatim pršutom, pa opet kačkavaljem.
Preklopite drugom rastanjenom kuglom, a krajeve ručno sjedinite i pecite na roštilju ili na malo ulja u tiganju dok ne porumeni.
Tagovi