Za 3 osoba
1 komad/a jaja
100 ml mleko
po potrebi C Origano
150 g šunka(salama)
100 g kačkavalj
po potrebi kečap
6 komad/a tost hleb(ili tanko rezan hleb)
Poređati kriške hleba
Pleh obložiti pek-papirom i poređati kriške hleba.
Prelivanje i nadev
Jaje razmutiti viljuškom,dodati mleko i preliti kriške hleba.
Posuti C Origanom i rasporediti rendanu šunku.
Zatim
Preko raspirediti"cepkan"kačkavalj(tanko rezan ili možete koristiti tost sir).
Rernu dobro zagrejati,staviti pleh i tost pice peći na 200 stepeni 5 minuta.
Zatim pleh izvaditi iz rerne i "išarati"kečapom.
Vratiti pleh u rernu i peći na 200 stepeni 10 minuta.
Posluživanje
Gotove tost pice izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Servirati i poslužiti ih vruće.
Recept za nagradni konkurs: Ukusni zalogajčići
Sastojci
Za 3 osoba
1 komad/a jaja
100 ml mleko
po potrebi C Origano
150 g šunka(salama)
100 g kačkavalj
po potrebi kečap
6 komad/a tost hleb(ili tanko rezan hleb)
Priprema
Poređati kriške hleba
Pleh obložiti pek-papirom i poređati kriške hleba.
Prelivanje i nadev
Jaje razmutiti viljuškom,dodati mleko i preliti kriške hleba.
Posuti C Origanom i rasporediti rendanu šunku.
Zatim
Preko raspirediti"cepkan"kačkavalj(tanko rezan ili možete koristiti tost sir).
Rernu dobro zagrejati,staviti pleh i tost pice peći na 200 stepeni 5 minuta.
Zatim pleh izvaditi iz rerne i "išarati"kečapom.
Vratiti pleh u rernu i peći na 200 stepeni 10 minuta.
Posluživanje
Gotove tost pice izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Servirati i poslužiti ih vruće.
Tagovi