Recept za nagradni konkurs: Ukusni zalogajčići

Sastojci

Za 3 osoba

Za preliv i nadev

1 komad/a jaja

100 ml mleko

po potrebi C Origano

150 g šunka(salama)

100 g kačkavalj

po potrebi kečap

I još

6 komad/a tost hleb(ili tanko rezan hleb)

Priprema

Poređati kriške hleba

Pleh obložiti pek-papirom i poređati kriške hleba.

Prelivanje i nadev

Jaje razmutiti viljuškom,dodati mleko i preliti kriške hleba.

Posuti C Origanom i rasporediti rendanu šunku.

Zatim

Preko raspirediti"cepkan"kačkavalj(tanko rezan ili možete koristiti tost sir).

Rernu dobro zagrejati,staviti pleh i tost pice peći na 200 stepeni 5 minuta.

Zatim pleh izvaditi iz rerne i "išarati"kečapom.

Vratiti pleh u rernu i peći na 200 stepeni 10 minuta.

Posluživanje

Gotove tost pice izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Servirati i poslužiti ih vruće.