Otopiti puter na vatri. Pomešati brašno, so i prašak za pecivo. Jabuke očistiti i narezati na malo deblje listove, pa preliti sokom od limuna. Jaja, šećer i cimet šećer umutiti, pa u to dodati polovinu brašna i putera i mutiti, pa kasnije dodati ostatak. Sve sjediniti i preliti preko jabuka, promešati.
Dobijenu smesu sipati u kalup za pečenje prethodno podmazan puterom i posut brašnom, pa peći 50 minuta na 180 C. Ukoliko kolač počne previše da rumeni u toku prečenja prekriti ga aluminijumskom folijom.
Sastojci
Za 12 osoba
200 g brašna
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
500 g očišćenih jabuka
1 komad/a sok od jednog limuna
3 komad/a Jaja
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Cimet šećer
200 g putera
1 pakovanje/a prah šećera
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Otopiti puter na vatri. Pomešati brašno, so i prašak za pecivo. Jabuke očistiti i narezati na malo deblje listove, pa preliti sokom od limuna. Jaja, šećer i cimet šećer umutiti, pa u to dodati polovinu brašna i putera i mutiti, pa kasnije dodati ostatak. Sve sjediniti i preliti preko jabuka, promešati.
Dobijenu smesu sipati u kalup za pečenje prethodno podmazan puterom i posut brašnom, pa peći 50 minuta na 180 C. Ukoliko kolač počne previše da rumeni u toku prečenja prekriti ga aluminijumskom folijom.
Tagovi