Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci

200-300 gr Kukuruz za kokanje

1 solja Šećer

40 gr Maslac

nekoliko supena kašika Ulja

Naši proizvodi

Priprema

Kokanje kokica i karamelizovanje

U veću šerpu staviti ulje neka pokrije dno posude. Kad se malo zagrije u ulje staviti kokice i neka se nepoklopljene malo  prže. Čim počnu da skacu poklopiti šerpu i lagano ju tresti dok sve kokice ne budu rascvetane ...

Odgovarajuću posudu zagrejte, sipajte šećer i napravite svetli karamelDodajte maslac i vanilin šećer i neprestano mešajte, pazeći da smesa ne zagori.

Stavite kokice i promešajte, da se karamel ravnomerno zalepi za kokice. Nakon toga ih odmah isipajte u nauljanu tepsiju i razdvojte ih. Poslužite ih kad se karamel stegne.

Sluzenje

Kada se rashlade stavljati ih u odgovarajuce posude,kutije.... Ja sam ih stavljala u fiseke.

Idealno kao dodatak slatkom stolu uz popsice,mafine,medenjake... Za rodjendane :)