U veću šerpu staviti ulje neka pokrije dno posude. Kad se malo zagrije u ulje staviti kokice i neka se nepoklopljene malo prže. Čim počnu da skacu poklopiti šerpu i lagano ju tresti dok sve kokice ne budu rascvetane ...
Odgovarajuću posudu zagrejte, sipajte šećer i napravite svetli karamelDodajte maslac i vanilin šećer i neprestano mešajte, pazeći da smesa ne zagori.
Stavite kokice i promešajte, da se karamel ravnomerno zalepi za kokice. Nakon toga ih odmah isipajte u nauljanu tepsiju i razdvojte ih. Poslužite ih kad se karamel stegne.
Sluzenje
Kada se rashlade stavljati ih u odgovarajuce posude,kutije.... Ja sam ih stavljala u fiseke.
Idealno kao dodatak slatkom stolu uz popsice,mafine,medenjake... Za rodjendane :)
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 6 osoba
200-300 gr Kukuruz za kokanje
1 solja Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
40 gr Maslac
nekoliko supena kašika Ulja
Naši proizvodi
Priprema
Kokanje kokica i karamelizovanje
U veću šerpu staviti ulje neka pokrije dno posude. Kad se malo zagrije u ulje staviti kokice i neka se nepoklopljene malo prže. Čim počnu da skacu poklopiti šerpu i lagano ju tresti dok sve kokice ne budu rascvetane ...
Odgovarajuću posudu zagrejte, sipajte šećer i napravite svetli karamelDodajte maslac i vanilin šećer i neprestano mešajte, pazeći da smesa ne zagori.
Stavite kokice i promešajte, da se karamel ravnomerno zalepi za kokice. Nakon toga ih odmah isipajte u nauljanu tepsiju i razdvojte ih. Poslužite ih kad se karamel stegne.
Sluzenje
Kada se rashlade stavljati ih u odgovarajuce posude,kutije.... Ja sam ih stavljala u fiseke.
Idealno kao dodatak slatkom stolu uz popsice,mafine,medenjake... Za rodjendane :)
Tagovi