U jednu posudu stavite sve navedene sastojke. Napravite kompaktnu masu, koju ćete moći oblikovati rukama u lepe kuglice. Po zelji stavite i zele. Kada formirate kugle, ostavite ih na pola sata u frižider, da se malo stegnu.
Potom svaki štapić zabodete kuglicu. Mozete umociti u malo glazure ili euro krema da bi popsici bili stabilniji.
Priprema fondana
Želatin preliti sa vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu stavite u šerpicu i prelite isto sa vodom. Stavite na ringlu da se istopi. Mešajte sve vreme do početka ključanja. Neka vri tridesetak sekundi, zatim sklonite sa vatre i dodajte jednu punu supenu kašiku glicerina i nabrubreli žilatin. Promešajte. Potom dodati šećeru prahu, zatim postepeno sipajte istopljeni šećer i mešajte sa kašikom.Povremeno dodajte još šećera u prahu, a zatim stavite na radnu površinu i sa ostatkom šećera umesite fondan.
Gotov fondan ostavite 30 minuta na površini gde ste ga mesili da se prohladi, a onda ga stavite u dobro zatvorenu kesu i čuvajte na sobnoj temperaturi.Ostavite deo belog fila za kapice i oci, a u ostatak stavite plavu boju i mesite dok se lepo ne sjedini.
Ostalo je na vama da se igrate i pravite figurice po zelji.
Pakovanje
Popsice smo pakovali u celofan sa trakicom kao poklon dobrodoslice na rodjendan...
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 20 osoba
300 gr Mleveni keks
150 gr C Šećer u prahu 500g
125 gr Margarina
oko 1 dl Mleka
100 gr Čokolada
po zelji Žele bombone
1 kesica/e C Želatin
50 ml Voda
100 gr Fruktoza
20 ml Voda
1 supena kašika Glicerin
900 gr C Šećer u prahu 500g
1 komad/a Dr. Oetker Boja za kolače - plava
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kuglica
U jednu posudu stavite sve navedene sastojke. Napravite kompaktnu masu, koju ćete moći oblikovati rukama u lepe kuglice. Po zelji stavite i zele. Kada formirate kugle, ostavite ih na pola sata u frižider, da se malo stegnu.
Potom svaki štapić zabodete kuglicu. Mozete umociti u malo glazure ili euro krema da bi popsici bili stabilniji.
Priprema fondana
Želatin preliti sa vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu stavite u šerpicu i prelite isto sa vodom. Stavite na ringlu da se istopi. Mešajte sve vreme do početka ključanja. Neka vri tridesetak sekundi, zatim sklonite sa vatre i dodajte jednu punu supenu kašiku glicerina i nabrubreli žilatin. Promešajte. Potom dodati šećeru prahu, zatim postepeno sipajte istopljeni šećer i mešajte sa kašikom.Povremeno dodajte još šećera u prahu, a zatim stavite na radnu površinu i sa ostatkom šećera umesite fondan.
Gotov fondan ostavite 30 minuta na površini gde ste ga mesili da se prohladi, a onda ga stavite u dobro zatvorenu kesu i čuvajte na sobnoj temperaturi.Ostavite deo belog fila za kapice i oci, a u ostatak stavite plavu boju i mesite dok se lepo ne sjedini.
Ostalo je na vama da se igrate i pravite figurice po zelji.
Pakovanje
Popsice smo pakovali u celofan sa trakicom kao poklon dobrodoslice na rodjendan...
Tagovi