Sve suve sastojke pomešati, zatim dodati biljno mleko, otopljeno kokosovo ulje i vodu pa umesiti testo. Ukoliko je potrebno dodajte još brašna. Ostaviti ga da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
Nakon toga razvući koru(s obzirom da je brašno bezglutensko testo će biti malo raspadljive strukture, pa pazite da se ne pocepa), iseći trouglove, staviti kašičicu krema, uviti ih, premazati biljnim mlekom i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 stepeni.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 4 osoba
200 ml Biljnog mleka
20 ml Tople vode
110 g Heljdinog brašno
120 g Pirinčanog brašna
2 supena kašika Kokosovo ulje
1 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
1 supena kašika Dr. Oetker Prašak za pecivo
4 supena kašika Kakao krem
Naši proizvodi
Priprema
Testo
Sve suve sastojke pomešati, zatim dodati biljno mleko, otopljeno kokosovo ulje i vodu pa umesiti testo. Ukoliko je potrebno dodajte još brašna. Ostaviti ga da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
Nakon toga razvući koru(s obzirom da je brašno bezglutensko testo će biti malo raspadljive strukture, pa pazite da se ne pocepa), iseći trouglove, staviti kašičicu krema, uviti ih, premazati biljnim mlekom i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 stepeni.
Tagovi