Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 4 osoba

Testo

200 ml Biljnog mleka

20 ml Tople vode

110 g Heljdinog brašno

120 g Pirinčanog brašna

2 supena kašika Kokosovo ulje

1 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

Fil

4 supena kašika Kakao krem

Naši proizvodi

Priprema

Testo

Sve suve sastojke pomešati, zatim dodati biljno mleko, otopljeno kokosovo ulje i vodu pa umesiti testo. Ukoliko je potrebno dodajte još brašna. Ostaviti ga da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.

Nakon toga razvući koru(s obzirom da je brašno bezglutensko testo će biti malo raspadljive strukture, pa pazite da se ne pocepa), iseći trouglove, staviti kašičicu krema, uviti ih, premazati biljnim mlekom i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 stepeni.