Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 8 osoba
Sastojci
500 gr
Jagoda
100 gr
Čokolada
100 gr
Bela čokolada
par kapi
Ulja
Priprema
Priprema jagoda i cokolade-tamna
Jagode oprati zajedno s peteljkama pod mlazom hladne vode i dobro osušiti papirnatim ubrusom.
U dve odvojene posude otopiti tamnu i belu čokoladu sa par kapi ulja.
Bela cokolada
Takodje i belu čokoladu otopiti sa par kapi ulja....
Umakanje jagoda u cokoladu
Jagode uhvatiti za listiće i uroniti do pola u čokoladu, pola jagoda u tamnu, pola u belu.Zatim ostaviti da se čokolada stegne.
Dekorisanje
Ostatak čokolade staviti svaku posebno u najlon vrećicu. Napraviti mali otvor makazicama, pa ukrasiti jagode, one umočene u tamnu čokoladu belom, a umočene u belu tamnom čokoladom. Mozete kombinovati razne nacine ukrasavanja... Takodje i ovde ostaviti cokoladu da se stegne.
Sluzenje
Jagode rashladiti i sluziiti ih..
Sjajna ideja i kao poklon, moze se napraviti lep buket ili uviti u celofan :)
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 8 osoba
500 gr Jagoda
100 gr Čokolada
100 gr Bela čokolada
par kapi Ulja
Priprema
Priprema jagoda i cokolade-tamna
Jagode oprati zajedno s peteljkama pod mlazom hladne vode i dobro osušiti papirnatim ubrusom.
U dve odvojene posude otopiti tamnu i belu čokoladu sa par kapi ulja.
Bela cokolada
Takodje i belu čokoladu otopiti sa par kapi ulja....
Umakanje jagoda u cokoladu
Jagode uhvatiti za listiće i uroniti do pola u čokoladu, pola jagoda u tamnu, pola u belu.Zatim ostaviti da se čokolada stegne.
Dekorisanje
Ostatak čokolade staviti svaku posebno u najlon vrećicu. Napraviti mali otvor makazicama, pa ukrasiti jagode, one umočene u tamnu čokoladu belom, a umočene u belu tamnom čokoladom. Mozete kombinovati razne nacine ukrasavanja... Takodje i ovde ostaviti cokoladu da se stegne.
Sluzenje
Jagode rashladiti i sluziiti ih..
Sjajna ideja i kao poklon, moze se napraviti lep buket ili uviti u celofan :)
Tagovi