Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 8 osoba

Sastojci

500 gr Jagoda

100 gr Čokolada

100 gr Bela čokolada

par kapi Ulja

Priprema

Priprema jagoda i cokolade-tamna

Jagode oprati zajedno s peteljkama pod mlazom hladne vode i dobro osušiti papirnatim ubrusom.

U dve odvojene posude otopiti tamnu i belu čokoladu sa par kapi ulja.

Bela cokolada

Takodje i belu čokoladu otopiti sa par kapi ulja....

Umakanje jagoda u cokoladu

Jagode uhvatiti za listiće i uroniti do pola u čokoladu, pola jagoda u tamnu, pola u belu.Zatim ostaviti da se čokolada stegne.

Dekorisanje

Ostatak čokolade staviti svaku posebno u najlon vrećicu. Napraviti mali otvor makazicama, pa ukrasiti jagode, one umočene u tamnu čokoladu belom, a umočene u belu tamnom čokoladom. Mozete kombinovati razne nacine ukrasavanja... Takodje i ovde ostaviti cokoladu da se stegne.

Sluzenje

Jagode rashladiti i sluziiti ih..

Sjajna ideja i kao poklon, moze se napraviti lep buket ili uviti u celofan :)