Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 10 osoba

Keks korica

250 gr Mlevenog keksa-plazma

oko 100 gr Margarin

oko 1-2 dl Sok od narandze

Krem fil-zuti i braon

1 l Mleka

5 supena kašika Šećer

100 gr Milka cokolade-sa lesnicima

100 gr Milka bele cokolade

200 gr Margarina

100 gr Lešnik

5 supena kašika Plazma keksa

Slag krem

200 ml Slatka pavlaka

3 dl Mleka ili vode

- malo Čokolada

Za dekoraciju

po zelji Jagode u cokoladi

po zelji Razne cokoladice

- malo Čokolada

Naši proizvodi

Priprema

Priprema keks kore

Pomesati mleveni plazma keks, istopljeni margarin, šećer u prahu, uz dodatak soka od narandze. Sve lagano sjediniti.

I red u kalupu-plazma

U kalup staviti sjedinjenu plazmu i lagano rukama rasporediti jednako po tacni.

Priprema pudinga

U deo mleka razmutiti puding i secer a u ostalo mleko staviti na srednju vatru da provri. U mleko koje je provrilo zakuvati puding i mesati ga dok se nezgusne.

Priprema braon dela

Puding podeliti na dva dela. Jos dok je vruc u jedan deo staviti milka cokoladu sa sitnim lesnicma. i lagano zicom izmesati. Prekriti sa folijom i ostaviti da se ohladi.

Dalje...

Kada se puding ohladi ulupati 100 margarina sa 100 gr secera u prahu pa dodavati kasiku po kasiku pudinga i sve zajedno izmiksirati.

Priprema zutog dela

U drugu polovinu vruceg pudinga ubaciti milka belu cokoladu i lagano izmesati zicom.Takodje ostaviti da se puding ohladi pa prekriti sa folijom.

Kada se puding ohladi ulupati 100 margarina sa 100 gr secera u prahu pa dodavati kasiku po kasiku pudinga i sve zajedno izmiksirati. Na kraju dodati plazmu i izmesati,

II red u kalupu-braon fil

Preko plazme staviti braon fil i kasikom ga jednako rasporediti preko plazme.

III red-lesnik

Preko cokolade iseckati lesnik na krupnije i rasporediti ga po filu

IV red-zuti fil

Preko lesnika staviti drugi deo fila, zutog i njega ravnomerno rasporediti u kalupu.

V red-slatka pavlaka

Zatim umutiti slatku pavlaku, takodje i nju ravnomerno razmazite....

VI red-slag

Potom mikserom umutiti slag penu sa mlekom ili vodom dok se nedobije fin cvrst slag. Otopiti malo cokolade i dodati da se dobije braon slag pa izmiksirati i naneti preko slatke pavlake...

Ostaviti u frizider da se malo rashladi....

Dekorisanje

Otopiti cokoladu sa nekoliko kapi ulja,i staviti u najlon kesu i sarati po ivicama torte... Koristila sam jagode u cokoladi koje sam prethodno pripremila, mint cokladice,minjone i jagode...