Dobro umutiti 3 cela jaja i 2 belanceta sa 4 kašike šećera, dodati 5 kašika oraha i na kraju 2 kašike brašna.
Masu sipati u okrugli pleh i peći na umerenoj temperaturi.
Peći tri ovakve kore.
Prirpema fila
Staviti da proključa 7,5dl mleka sa 5 vanil šećera Dr.Oetker.
Zatim umutiti 6 žumanaca sa 10 kašika šećera i 5 kašika brašna i razrediti sa otprilike 100 ml mleka.
To sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
U vruć krem dodati mlevene orahe i jedno strugano orašče
Posebno umutiti margarin i dodati u hladan krem.
Filovati tortu!
Mali savet:
ukoliko imate obruč, najbolje je da tortu filujete i slažete u obruč, a potom držite u frižideru par sati pre nanošenja šlag pene, jer je fil malo redak, ali nemojte da vas to brije jer kada se upije u kore dobije savršenu kremastu teksuru i ukus. ;)
Dekoracija
Pripremiti šlag penu, podeliti je na dva dela, u jedan deo staviti malo plave, a u drugi malo crvene boje za kolače, a potom uz malo mašte i kreativnosti ukrasiti i nafilovati tortu.
Za lepši i potpuniji efekat, tortu ukrasiti Dr.Oetker dekor srcima ili nekim drugim proizvodom iz dekor asortimana.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 26 osoba
15 komada jaja
12 supene kašike kristal šećera
15 supenih kašika oraha
6 supenih kašika brašna
8,5 dl mleka
6 komada žumanaca
10 supenih kašika šećera
5 kesica Dr. Oetker Vanilinog šećera
5 supenih kašika brašna
400 gr mlevenih oraha
1 komad orašče
250 g margarina
2 kesica Dr. Oetker Šlag pene
2 dl mleka
1 pakovanje Dr. Oetker Dekor Mix srca
1 pakovanje Dr. Oetker Boja za kolače - plava
1 pakovanje Dr. Oetker Boja za kolače - crvena
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Dobro umutiti 3 cela jaja i 2 belanceta sa 4 kašike šećera, dodati 5 kašika oraha i na kraju 2 kašike brašna.
Masu sipati u okrugli pleh i peći na umerenoj temperaturi.
Peći tri ovakve kore.
Prirpema fila
Staviti da proključa 7,5dl mleka sa 5 vanil šećera Dr.Oetker.
Zatim umutiti 6 žumanaca sa 10 kašika šećera i 5 kašika brašna i razrediti sa otprilike 100 ml mleka.
To sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
U vruć krem dodati mlevene orahe i jedno strugano orašče
Posebno umutiti margarin i dodati u hladan krem.
Filovati tortu!
Mali savet:
ukoliko imate obruč, najbolje je da tortu filujete i slažete u obruč, a potom držite u frižideru par sati pre nanošenja šlag pene, jer je fil malo redak, ali nemojte da vas to brije jer kada se upije u kore dobije savršenu kremastu teksuru i ukus. ;)
Dekoracija
Pripremiti šlag penu, podeliti je na dva dela, u jedan deo staviti malo plave, a u drugi malo crvene boje za kolače, a potom uz malo mašte i kreativnosti ukrasiti i nafilovati tortu.
Za lepši i potpuniji efekat, tortu ukrasiti Dr.Oetker dekor srcima ili nekim drugim proizvodom iz dekor asortimana.
Prijatno!
Tagovi