Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 26 osoba

Kora

15 komada jaja

12 supene kašike kristal šećera

15 supenih kašika oraha

6 supenih kašika brašna

Fil

8,5 dl mleka

6 komada žumanaca

10 supenih kašika šećera

5 kesica Dr. Oetker Vanilinog šećera

5 supenih kašika brašna

400 gr mlevenih oraha

1 komad orašče

250 g margarina

Dekoracija

2 kesica Dr. Oetker Šlag pene

2 dl mleka

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Dobro umutiti 3 cela jaja i 2 belanceta sa 4 kašike šećera, dodati 5 kašika oraha i na kraju 2 kašike brašna.

Masu sipati u okrugli pleh i peći na umerenoj temperaturi.

Peći tri ovakve kore.

Prirpema fila

Staviti da proključa 7,5dl mleka sa 5 vanil šećera Dr.Oetker.

Zatim umutiti 6 žumanaca sa 10 kašika šećera i 5 kašika brašna i razrediti sa otprilike 100 ml mleka.

To sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.

U vruć krem dodati mlevene orahe i jedno strugano orašče

Posebno umutiti margarin i dodati u hladan krem.

Filovati tortu!

Mali savet:

ukoliko imate obruč, najbolje je da tortu filujete i slažete u obruč, a potom držite u frižideru par sati pre nanošenja šlag pene, jer je fil malo redak, ali nemojte da vas to brije jer kada se upije u kore dobije savršenu kremastu teksuru i ukus. ;)

Dekoracija

Pripremiti šlag penu, podeliti je na dva dela, u jedan deo staviti malo plave, a u drugi malo crvene boje za kolače, a potom uz malo mašte i kreativnosti ukrasiti i nafilovati tortu.

Za lepši i potpuniji efekat, tortu ukrasiti Dr.Oetker dekor srcima ili nekim drugim proizvodom iz dekor asortimana.

Prijatno!