Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 10 osoba
Korneti
2
Jaja
1/2 Solja
Maslac
1/2 Solja
Secer
3 Solje
Mleko
1
Ekstrakt vanila
1/3 Solja
Brasno
3 Kasike
Ulje
Prstohvat
Soli
Priprema
Priprema
Sastojci:
2 jaja;
1/2 šoljice šećera;
1/2 šoljice rastopljenog maslaca;
3 kašike mlijeka;
1/2 kašičice ekstrakta od vanile;
1/3 šoljice mekog brašna;
3 kašike ulja;
prstohvat soli.
Priprema: Penasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte rastopljeni maslac, mleko i ekstrakt vanile. Postupno umesajte brašno i so dok smesa ne postane glatka. Ako je smesa pregusta, dodajte još malo mleka. Zagrejte manji tiganj na srednje jakoj vatri i lagano je premažite uljem. Dolijte kutlačom smesu u tiganj pa je okrećite da se smesa rasporedi. Kad donja strana smese poprimi zlatnu boju, okrenite je pa ispecite drugu stranu. Maknite smesu iz tiganja i, dok je još topla, oblikujte u kornet pritiškajući ivice da se spoje. Stavite kornet na žičani deo koji ste izvadili iz rerne i ostavite da se stvrdne do kraja. Ponavljajte dok ne potrošite svu smesu
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 10 osoba
2 Jaja
1/2 Solja Maslac
1/2 Solja Secer
3 Solje Mleko
1 Ekstrakt vanila
1/3 Solja Brasno
3 Kasike Ulje
Prstohvat Soli
Priprema
Priprema
Sastojci:
2 jaja;
1/2 šoljice šećera;
1/2 šoljice rastopljenog maslaca;
3 kašike mlijeka;
1/2 kašičice ekstrakta od vanile;
1/3 šoljice mekog brašna;
3 kašike ulja;
prstohvat soli.
Priprema: Penasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte rastopljeni maslac, mleko i ekstrakt vanile. Postupno umesajte brašno i so dok smesa ne postane glatka. Ako je smesa pregusta, dodajte još malo mleka. Zagrejte manji tiganj na srednje jakoj vatri i lagano je premažite uljem. Dolijte kutlačom smesu u tiganj pa je okrećite da se smesa rasporedi. Kad donja strana smese poprimi zlatnu boju, okrenite je pa ispecite drugu stranu. Maknite smesu iz tiganja i, dok je još topla, oblikujte u kornet pritiškajući ivice da se spoje. Stavite kornet na žičani deo koji ste izvadili iz rerne i ostavite da se stvrdne do kraja. Ponavljajte dok ne potrošite svu smesu