Plazma keks u komadu zajedno sa 2-3 bananice sameljite na sitno
Priprema smese
Umutiti puter i secer u prahu, dodati mlevenu plazmu sa krem bananicama. Potom dodajte aromu vanile,euro krem i postepeno dadajte sok od naradze. Masa treba da je kompaktna, da se ne raspada i ne mrvi, ali ne treba da bude gnjecava.
Formiranje popsica.
Ostavite na kratko da se ohladi a potom rukama formirajte kuglice zeljene velicine. Po zelji se moze staviti po komadic krem bananice u sredinu kuglice. Zabodite stapice i vratite u frizider da se dobro ohlade.
Zatim otopite cokoladu sa malo ulja.Dodajte par kasika ulja – za crnu je dovoljno 1 kasika na 100g, a za istu kolicinu bele dodajte malo vise. Bitno je da cokoladu rastapate polagano i da ulje dodajete postepeno kako biste postigli željenu gustinu preliva – da ne bude ni pregust ni previse.
I na kraju cokolada
Svaku kuglicu uronite u cokoladu, ocedite visak cokolade iznad suda, stavite cvetice i leptirice po cokoladi, a zatim slobodni kraj stapića pobodite u stiropor.
Sluzenje
Kad se glazura ohladi mozete ih sluziti...
Idealne za slatki sto
Slatki sto podrazumeva sto ukrasen lizalicama, kapkejkovima, mafinama,pralina i svim ukusnim kolacicima i poslasticama koje mozete da napravite sami...
A ove je slatki sto u kucnoj varijanti za moju malenu princezicu :)
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 8 osoba
200 gr Plazma keks
3-4 komad/a Krem bananice
1 supena kašika Euro krem
3 supena kašika Sok od narandze
100 gr Puter
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
50-100 gr C Šećer u prahu 250g
100 gr Čokolada
1 supena kašika Ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema keksa
Plazma keks u komadu zajedno sa 2-3 bananice sameljite na sitno
Priprema smese
Umutiti puter i secer u prahu, dodati mlevenu plazmu sa krem bananicama. Potom dodajte aromu vanile,euro krem i postepeno dadajte sok od naradze. Masa treba da je kompaktna, da se ne raspada i ne mrvi, ali ne treba da bude gnjecava.
Formiranje popsica.
Ostavite na kratko da se ohladi a potom rukama formirajte kuglice zeljene velicine. Po zelji se moze staviti po komadic krem bananice u sredinu kuglice. Zabodite stapice i vratite u frizider da se dobro ohlade.
Zatim otopite cokoladu sa malo ulja.Dodajte par kasika ulja – za crnu je dovoljno 1 kasika na 100g, a za istu kolicinu bele dodajte malo vise. Bitno je da cokoladu rastapate polagano i da ulje dodajete postepeno kako biste postigli željenu gustinu preliva – da ne bude ni pregust ni previse.
I na kraju cokolada
Svaku kuglicu uronite u cokoladu, ocedite visak cokolade iznad suda, stavite cvetice i leptirice po cokoladi, a zatim slobodni kraj stapića pobodite u stiropor.
Sluzenje
Kad se glazura ohladi mozete ih sluziti...
Idealne za slatki sto
Slatki sto podrazumeva sto ukrasen lizalicama, kapkejkovima, mafinama,pralina i svim ukusnim kolacicima i poslasticama koje mozete da napravite sami...
A ove je slatki sto u kucnoj varijanti za moju malenu princezicu :)
Tagovi