Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 8 osoba

Sastojci

200 gr Plazma keks

3-4 komad/a Krem bananice

1 supena kašika Euro krem

3 supena kašika Sok od narandze

100 gr Puter

1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila

Za glazuru

100 gr Čokolada

1 supena kašika Ulja

Naši proizvodi

Priprema

Priprema keksa

Plazma keks u komadu zajedno sa 2-3 bananice sameljite na sitno

Priprema smese

Umutiti puter i secer u prahu, dodati mlevenu plazmu sa krem bananicama. Potom dodajte aromu vanile,euro krem i postepeno dadajte sok od naradze. Masa treba da je kompaktna, da se ne raspada i ne mrvi, ali ne treba da bude gnjecava.

Formiranje popsica.

Ostavite na kratko da se ohladi a potom rukama formirajte kuglice zeljene velicine. Po zelji se moze staviti po komadic krem bananice u sredinu kuglice. Zabodite stapice i vratite u frizider da se dobro ohlade.

Zatim otopite cokoladu sa malo ulja.Dodajte par kasika ulja – za crnu je dovoljno 1 kasika na 100g, a za istu kolicinu bele dodajte malo vise. Bitno je da cokoladu rastapate polagano i da ulje dodajete postepeno kako biste postigli željenu gustinu preliva – da ne bude ni pregust ni previse.

I na kraju cokolada

Svaku kuglicu uronite u cokoladu, ocedite visak cokolade iznad suda, stavite cvetice i leptirice po cokoladi, a zatim slobodni kraj stapića pobodite u stiropor.

Sluzenje

Kad se glazura ohladi mozete ih sluziti...

Idealne za slatki sto

Slatki sto podrazumeva sto ukrasen lizalicama, kapkejkovima, mafinama,pralina i svim ukusnim kolacicima i poslasticama koje mozete da napravite sami...

A ove je slatki sto u kucnoj varijanti za moju malenu princezicu :)