Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 12 osoba

Sastojci:

500 g belo pileće meso

10-12 komada tanke šnite slanine

200 g kačkavalja ili trapist sira

3 cela jaja

2 supene kašike brašna

3 supene kašike pavlake

pola kafene kašičice soli

pola kafene kašičice vegete

1 kafena kašičica peršuna

1 prstohvat bibera

Priprema

Priprema:

U činiju za mešanje stavimo jaje, pavlaku, brašno i 100 g rendanog sira. Belo meso iseckamo na kockice i dodamo prethodnoj masi i začinimo po ukusu. Smesu dobro izmesiti da se svi sastojci pomešaju.

U vatrostalnu tepsijicu obložimo kriškama slaninice i ravnomerno rasporedite meso u njemu i poravnajte ga. Pokrijemo ga drugom polovimom narendanog sira.

Pečenje:

Pre pečenja, pokrijte vatrostalni pekač poklopcem ili alufolijom. Stavite da se peče tako poklopljeno na 200°C oko 45 minuta. Nakon toga otklopite i zapecite dok ne porumeni. To će biti još nekih 10-15 minuta. Poslužite uz krompir pire ili umak od krastavca.