Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 12 osoba
Sastojci:
500 g
belo pileće meso
10-12 komada
tanke šnite slanine
200 g
kačkavalja ili trapist sira
3 cela
jaja
2 supene kašike
brašna
3 supene kašike
pavlake
pola kafene kašičice
soli
pola kafene kašičice
vegete
1 kafena kašičica
peršuna
1 prstohvat
bibera
Priprema
Priprema:
U činiju za mešanje stavimo jaje, pavlaku, brašno i 100 g rendanog sira. Belo meso iseckamo na kockice i dodamo prethodnoj masi i začinimo po ukusu. Smesu dobro izmesiti da se svi sastojci pomešaju.
U vatrostalnu tepsijicu obložimo kriškama slaninice i ravnomerno rasporedite meso u njemu i poravnajte ga. Pokrijemo ga drugom polovimom narendanog sira.
Pečenje:
Pre pečenja, pokrijte vatrostalni pekač poklopcem ili alufolijom. Stavite da se peče tako poklopljeno na 200°C oko 45 minuta. Nakon toga otklopite i zapecite dok ne porumeni. To će biti još nekih 10-15 minuta. Poslužite uz krompir pire ili umak od krastavca.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 12 osoba
500 g belo pileće meso
10-12 komada tanke šnite slanine
200 g kačkavalja ili trapist sira
3 cela jaja
2 supene kašike brašna
3 supene kašike pavlake
pola kafene kašičice soli
pola kafene kašičice vegete
1 kafena kašičica peršuna
1 prstohvat bibera
Priprema
Priprema:
U činiju za mešanje stavimo jaje, pavlaku, brašno i 100 g rendanog sira. Belo meso iseckamo na kockice i dodamo prethodnoj masi i začinimo po ukusu. Smesu dobro izmesiti da se svi sastojci pomešaju.
U vatrostalnu tepsijicu obložimo kriškama slaninice i ravnomerno rasporedite meso u njemu i poravnajte ga. Pokrijemo ga drugom polovimom narendanog sira.
Pečenje:
Pre pečenja, pokrijte vatrostalni pekač poklopcem ili alufolijom. Stavite da se peče tako poklopljeno na 200°C oko 45 minuta. Nakon toga otklopite i zapecite dok ne porumeni. To će biti još nekih 10-15 minuta. Poslužite uz krompir pire ili umak od krastavca.
Tagovi