Umutiti belanca mikserom, dodati brašno, prašak za pecivo, so i mak. Izmešati lagano kašikom. Smesu sipati u veliki pleh od rerne na koji ste stavili pek papir.Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12-15minuta. Proveriti čačkalicom, ne dozvolite da kora požuti. Vruću koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Priprema fila
Krem sir i pavlaku izmešati. Najbolje je koristiti četvrtastu šunku, tanko narezanu. Na koru namazati pola fila, poređati šunku tako da se malo preklapaju komadi, pa odozgo drugu polovinu fila. Čvrsto zamotati, uviti u foliju i ostavite u frižideru da se dobro ohladi pre rezanja. Od jednog rolata imate najmanje 12 parčeta.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 12 osoba
8 komad/a Belanca
4 supena kašika Brašno T-400
2 supena kašika Mak
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kafena kašičica Sol
200 g Krem sir
200 g Šunka
100 g Kisela pavlaka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Umutiti belanca mikserom, dodati brašno, prašak za pecivo, so i mak. Izmešati lagano kašikom. Smesu sipati u veliki pleh od rerne na koji ste stavili pek papir.Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12-15minuta. Proveriti čačkalicom, ne dozvolite da kora požuti. Vruću koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Priprema fila
Krem sir i pavlaku izmešati. Najbolje je koristiti četvrtastu šunku, tanko narezanu. Na koru namazati pola fila, poređati šunku tako da se malo preklapaju komadi, pa odozgo drugu polovinu fila. Čvrsto zamotati, uviti u foliju i ostavite u frižideru da se dobro ohladi pre rezanja. Od jednog rolata imate najmanje 12 parčeta.
Tagovi