Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 25 osoba

Kore

14 komad/a belanca

12 supena kašika šećera

12 supena kašika mlevenih oraha

6 supena kašika brašna

Kuglice

2 komad/a jajeta

100 ml mleka

170 g margarina

100 g šećera

100 g čokolade

150 g mlevenog keksa

200 g C Kokos

Fil

14 komad/a žumanca

0,5 l mleka

100 g mlevenih oraha

250 g margarina

5 supena kašika brašna

200 g šećera

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Umutite sedam belanaca sa šest kašika šećera, šest kašika mlevenih oraha i tri kašike brašna. Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite 45 min na 180C. Na isti način ispecite još jednu koru. U 100 ml mleka rastopite polovinu margarina. Umutite dva jajeta sa 100 g šećera u to dodajte rendanu čokoladu, pa sve sjedinite s mlekom i margarinom i malo prokuvajte. Sklonite s vatre i dodajte mleveni keks i kokos. Kada se masa prohladi, napravite oko 70 kuglica. Za žuti fil umutite 14 žumanca sa 200 g šećera, tri vanilin šećera i u to dodajte pet kašika brašna. Skuvajte fil s mlekom, a kada se ohladi dodajte mu orahe i margarin umućen sa šećerom u prahu. Umutite šlag i složite tortu sledećim redom: kora, žuti fil, kuglice, žuti fil, kora, šlag.