Umutite sedam belanaca sa šest kašika šećera, šest kašika mlevenih oraha i tri kašike brašna. Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite 45 min na 180C. Na isti način ispecite još jednu koru. U 100 ml mleka rastopite polovinu margarina. Umutite dva jajeta sa 100 g šećera u to dodajte rendanu čokoladu, pa sve sjedinite s mlekom i margarinom i malo prokuvajte. Sklonite s vatre i dodajte mleveni keks i kokos. Kada se masa prohladi, napravite oko 70 kuglica. Za žuti fil umutite 14 žumanca sa 200 g šećera, tri vanilin šećera i u to dodajte pet kašika brašna. Skuvajte fil s mlekom, a kada se ohladi dodajte mu orahe i margarin umućen sa šećerom u prahu. Umutite šlag i složite tortu sledećim redom: kora, žuti fil, kuglice, žuti fil, kora, šlag.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 25 osoba
14 komad/a belanca
12 supena kašika šećera
12 supena kašika mlevenih oraha
6 supena kašika brašna
2 komad/a jajeta
100 ml mleka
170 g margarina
100 g šećera
100 g čokolade
150 g mlevenog keksa
200 g C Kokos
14 komad/a žumanca
0,5 l mleka
100 g mlevenih oraha
250 g margarina
250 g C Šećer u prahu 250g
5 supena kašika brašna
3 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g šećera
2 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Umutite sedam belanaca sa šest kašika šećera, šest kašika mlevenih oraha i tri kašike brašna. Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite 45 min na 180C. Na isti način ispecite još jednu koru. U 100 ml mleka rastopite polovinu margarina. Umutite dva jajeta sa 100 g šećera u to dodajte rendanu čokoladu, pa sve sjedinite s mlekom i margarinom i malo prokuvajte. Sklonite s vatre i dodajte mleveni keks i kokos. Kada se masa prohladi, napravite oko 70 kuglica. Za žuti fil umutite 14 žumanca sa 200 g šećera, tri vanilin šećera i u to dodajte pet kašika brašna. Skuvajte fil s mlekom, a kada se ohladi dodajte mu orahe i margarin umućen sa šećerom u prahu. Umutite šlag i složite tortu sledećim redom: kora, žuti fil, kuglice, žuti fil, kora, šlag.