Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 30 osoba

Glazura

200 g Menaz cokolade

100 ml Slatke pavlake

Po Zelji Razni slatkisi

50 g Seckanog lesnika

Za krem fil slag

125 g Margarin

Naši proizvodi

Priprema

Dekoracija

Umutite 125 g margarina sa 50g secera u prahu. Posebno umutite slag. Odvojite par kasika slaga, a ostali slag pomesajte sa umucenim margarinom. Premazite tortu sa strane i odzgo ako je potrebno poravnajte u tankom sloju.

Slag

Posebno umuceni slag one par kasike sto ste odvojili lomesajte sa jednom kasimom ostalog krema od margaruna i slaga. Od prilike da samo ne bude cist slag iz razloga sto se lepse sa njim sara po torti.

Cokoladna glazura

Cokoladu i pavlaku zagdrejite da ne prokljuca. Mozede ubaciti parce margarina i prelijte preko torte, trudeci se da je ne doradjujete nekim predmetom kako ne bi ostavila trag. Ostavite da se malo zategne pa slagog ukrasite po zelji. Ja sam stavila seckani lesnik po krajevima pa tek onda prelila cokoladu.