Sastojci

Za 5 osoba

Sastojci:

1 komad plavog patlidžana

1 glavica crnog luka

2-3 čena belog luka

1 komad paradajza

2 komada jaja

2 dl jogurta

1/2 čaše kisele pavlake

po ukusu soli i ml. bibera

po želji peršuna

nekoliko kašika ulja

Priprema

Dinstanje:

Plavi patlidžan operite i isecite na kockice pa ga posolite, izmešajte i ostavite da pusti sok sa gorčinom. Tada ga stavite u cediljku i nakratko operite pod mlazom hladne vode.

U odgovarajući tiganj ili posudu koja može ići u rernu, stavite ulje, dodajte sitno seckani crni luk i kockice patlidžana pa pržite nekoliko minuta. Potom dodajte sitno seckan paradajz i beli luk, prodinstajte još koji minut dok povrće ne omekša. Pobiberite i dodajte suvi začin i po ukusu soli ali vodite računa da ne presolite, obzirom da je plavi patlidžan već bio posoljen. 

Posebno umutite jaja sa jogurom i kiselom pavlakom i time prelijte povrće.

Pečenje:

Odozgo stavite sitno seckan peršun, stavite u rernu zagrernu na 180-200 st. i pecite još nekoliko minuta, tj. dok se ne uhvati tanka korica na površinu.

Posluženje

Jelo poslužite toplo, mada je podjednako ukusno i hladno. Prijatno!