Plavi patlidžan operite i isecite na kockice pa ga posolite, izmešajte i ostavite da pusti sok sa gorčinom. Tada ga stavite u cediljku i nakratko operite pod mlazom hladne vode.
U odgovarajući tiganj ili posudu koja može ići u rernu, stavite ulje, dodajte sitno seckani crni luk i kockice patlidžana pa pržite nekoliko minuta. Potom dodajte sitno seckan paradajz i beli luk, prodinstajte još koji minut dok povrće ne omekša. Pobiberite i dodajte suvi začin i po ukusu soli ali vodite računa da ne presolite, obzirom da je plavi patlidžan već bio posoljen.
Posebno umutite jaja sa jogurom i kiselom pavlakom i time prelijte povrće.
Pečenje:
Odozgo stavite sitno seckan peršun, stavite u rernu zagrernu na 180-200 st. i pecite još nekoliko minuta, tj. dok se ne uhvati tanka korica na površinu.
Posluženje
Jelo poslužite toplo, mada je podjednako ukusno i hladno. Prijatno!
Sastojci
Za 5 osoba
1 komad plavog patlidžana
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 komad paradajza
2 komada jaja
2 dl jogurta
1/2 čaše kisele pavlake
po ukusu soli i ml. bibera
po želji peršuna
nekoliko kašika ulja
Priprema
Dinstanje:
Plavi patlidžan operite i isecite na kockice pa ga posolite, izmešajte i ostavite da pusti sok sa gorčinom. Tada ga stavite u cediljku i nakratko operite pod mlazom hladne vode.
U odgovarajući tiganj ili posudu koja može ići u rernu, stavite ulje, dodajte sitno seckani crni luk i kockice patlidžana pa pržite nekoliko minuta. Potom dodajte sitno seckan paradajz i beli luk, prodinstajte još koji minut dok povrće ne omekša. Pobiberite i dodajte suvi začin i po ukusu soli ali vodite računa da ne presolite, obzirom da je plavi patlidžan već bio posoljen.
Posebno umutite jaja sa jogurom i kiselom pavlakom i time prelijte povrće.
Pečenje:
Odozgo stavite sitno seckan peršun, stavite u rernu zagrernu na 180-200 st. i pecite još nekoliko minuta, tj. dok se ne uhvati tanka korica na površinu.
Posluženje
Jelo poslužite toplo, mada je podjednako ukusno i hladno. Prijatno!
Tagovi