Jaffa keks samleti ili sitno iseckati i pomesati sa mlevenim keksom
Priprema fila za sladoled
Zatim u pripremljen keks dodati otopljen puter i otopljenu belu cokoladu. Sve zajedno izmesati i postepeno dodavati sok od naradze. Smesa koja se dobije treba da je kompaktna i cvrsta,nikako gnjecava ili previse tvrda. Izmesiti rukama.
Oblikovanje kugli za sladoled
Od dobijene smese formirati kugle za sladoled. Rasporediti smesu na sest istih delova i uvaljati malo vece kugle. Ova kolicina je dovoljna za 6 sladoleda. Ostaviti ih u da se ohlade u frizider.
Priprema korneta
Cokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj sa par kapi ulja i premazati unutrasnjost svakog korneta pojedinacno... Zatim svaki kornet umociti vrhom u cokoladu potom odmah u sarene mrvice. Ostaviti ih zatim uspravno da se osuse.
Pravljenje sladoleda
Kada su se korneti osusili tj kada se cokolada stvrdnula u kornet staviti kuglu i dobro je stisnuti kako bi bila stabilna u kornetu... Potom opet vratiti u frizider dok se priprema glazura za odozgore
Preliv glazurom od cokolade
Zatim istopiti na pari ili u miktortalasnoj sa par kapi ulja crnu cokoladu i ohladjene sladolede umakati u nju. Umociti samo kuglu do mrvica. Zatim ostaviti da se stegne cokolada.
Dekorisanje
Zatim otopiti i belu cokoladu na pari ili u mikrotalasnoj sa par kapi ulja i preliti preko kugle da curi radi lepseg izgleda... Odmah ukrasti sa sarenim perlicama po vasoj zelji
Sluzenje
Ostavite na hladnom da se stegne oko pola sata i mogu se odmah jesti. Prijatno.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 6 osoba
250 gr Mleveni keks
5-6 komad/a Jaffa keks
50 gr Bela čokolada
po potrebi Sok od narandze
25 gr Putera
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
po potrebi C Šećer u prahu 250g
6 komad/a Kornet
100 gr Čokolada
2-3 kesica/e Dr. Oetker Šarene mrvice
par kapi Ulja
oko 100 gr Čokolada
50 gr Bela čokolada
po zelji Razne sarene perlice i mrvice
par kapi Ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema keksa
Jaffa keks samleti ili sitno iseckati i pomesati sa mlevenim keksom
Priprema fila za sladoled
Zatim u pripremljen keks dodati otopljen puter i otopljenu belu cokoladu. Sve zajedno izmesati i postepeno dodavati sok od naradze. Smesa koja se dobije treba da je kompaktna i cvrsta,nikako gnjecava ili previse tvrda. Izmesiti rukama.
Oblikovanje kugli za sladoled
Od dobijene smese formirati kugle za sladoled. Rasporediti smesu na sest istih delova i uvaljati malo vece kugle. Ova kolicina je dovoljna za 6 sladoleda. Ostaviti ih u da se ohlade u frizider.
Priprema korneta
Cokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj sa par kapi ulja i premazati unutrasnjost svakog korneta pojedinacno... Zatim svaki kornet umociti vrhom u cokoladu potom odmah u sarene mrvice. Ostaviti ih zatim uspravno da se osuse.
Pravljenje sladoleda
Kada su se korneti osusili tj kada se cokolada stvrdnula u kornet staviti kuglu i dobro je stisnuti kako bi bila stabilna u kornetu... Potom opet vratiti u frizider dok se priprema glazura za odozgore
Preliv glazurom od cokolade
Zatim istopiti na pari ili u miktortalasnoj sa par kapi ulja crnu cokoladu i ohladjene sladolede umakati u nju. Umociti samo kuglu do mrvica. Zatim ostaviti da se stegne cokolada.
Dekorisanje
Zatim otopiti i belu cokoladu na pari ili u mikrotalasnoj sa par kapi ulja i preliti preko kugle da curi radi lepseg izgleda... Odmah ukrasti sa sarenim perlicama po vasoj zelji
Sluzenje
Ostavite na hladnom da se stegne oko pola sata i mogu se odmah jesti. Prijatno.
Tagovi