Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci za fil sladodled

250 gr Mleveni keks

5-6 komad/a Jaffa keks

50 gr Bela čokolada

po potrebi Sok od narandze

25 gr Putera

1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila

Sastojci za kornet

6 komad/a Kornet

100 gr Čokolada

par kapi Ulja

Glazura

oko 100 gr Čokolada

50 gr Bela čokolada

po zelji Razne sarene perlice i mrvice

par kapi Ulja

Naši proizvodi

Priprema

Priprema keksa

Jaffa keks samleti ili sitno iseckati i pomesati sa mlevenim keksom

Priprema fila za sladoled

Zatim u pripremljen keks dodati otopljen puter i otopljenu belu cokoladu. Sve zajedno izmesati i postepeno dodavati sok od naradze. Smesa koja se dobije treba da je kompaktna i cvrsta,nikako gnjecava ili previse tvrda. Izmesiti rukama.

Oblikovanje kugli za sladoled

Od dobijene smese formirati kugle za sladoled. Rasporediti smesu na sest istih delova i uvaljati malo vece kugle. Ova kolicina je dovoljna za 6 sladoleda. Ostaviti ih u da se ohlade u frizider.

Priprema korneta

Cokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj sa par kapi ulja i premazati unutrasnjost svakog korneta pojedinacno... Zatim svaki kornet umociti vrhom u cokoladu potom odmah u sarene mrvice. Ostaviti ih zatim uspravno da se osuse.

Pravljenje sladoleda

Kada su se korneti osusili tj kada se cokolada stvrdnula u kornet staviti kuglu i dobro je stisnuti kako bi bila stabilna u kornetu... Potom opet vratiti u frizider dok se priprema glazura za odozgore

Preliv glazurom od cokolade

Zatim istopiti na pari ili u miktortalasnoj sa par kapi ulja crnu cokoladu i ohladjene sladolede umakati u nju. Umociti samo kuglu do mrvica. Zatim ostaviti da se stegne cokolada.

Dekorisanje

Zatim otopiti i belu cokoladu na pari ili u mikrotalasnoj sa par kapi ulja i preliti preko kugle da curi radi lepseg izgleda... Odmah ukrasti sa sarenim perlicama po vasoj zelji

Sluzenje

Ostavite na hladnom da se stegne oko pola sata i mogu se odmah jesti. Prijatno.