Isecite ribić na komade od 2-3 cm i isprzite sa obe strane kako bi se meso zatvorilo. Dodajte malo vode i dinstajte meso na laganoj temperaturi dok ne omekša. Ako voda ispari dosipajte po malo. Naseckani luk dodajte i još malo dinstajte.
Kašiku brašna i alevu papriku rastvorite belim vinom i nalijte meso da se potopi. Zaciniti biberom.
Kuvajte jos koji minut da saft dobije lepu gustinu.
Sastojci
Za 2 osoba
600 g Juneći ribić
1 supena kašika Mast
3 dl Belo vino
1 supena kašika Namensko brašno
1 kafena kašičica Biber
1 prstohvat/a So
1 komad/a Crni luk
1 kafena kašičica Aleva paprika
Priprema
Priprema mesa
Isecite ribić na komade od 2-3 cm i isprzite sa obe strane kako bi se meso zatvorilo. Dodajte malo vode i dinstajte meso na laganoj temperaturi dok ne omekša. Ako voda ispari dosipajte po malo. Naseckani luk dodajte i još malo dinstajte.
Kašiku brašna i alevu papriku rastvorite belim vinom i nalijte meso da se potopi. Zaciniti biberom.
Kuvajte jos koji minut da saft dobije lepu gustinu.
Tagovi