Sastojci

Za 20 osoba

Kora za tortu

5 Jaja

10 supena kašika Šećer

7 supena kašika Brašno T-400

4 supena kašika Mleveni orasi

5 supena kašika Mlaka voda

Fil

1/2 l Mleko

6 supena kašika Brašno T-400

6 supena kašika Šećer

100 g Margarin

100 g Čokolada za kuvanje

9 supena kašika Mlevenih oraha

Naši proizvodi

Priprema

KORA

Mutiti belanca sa secerom dok se ne naprave kao sneg, dodati zumanca koja ste pomosali prethodno sa mlakom vodom, zatim dodati brasno, orahe i prasak za pecivo, varjacom lagano mešati da ne splasne smesa. Pek papir staviti u pleh, zagrejati rernu na 200 stepeni, najbolje je da fil za koru nalijete u veci pleh jer se posle kora deli na dva dela i time dobijate dve kore. Koru peci 10min, dok ne porumeni na 200stepeni. Koru mozete peci i u manjem plehu, ali ce biti debla i onda je potrebno raseći je horizontalno kako bi dobili dve tanje korice.

FIL

Moj je savet da prvo skuvate fil da bi se ohladio taman dok se kora peče. U šercicu stavite mleko, brašno (najbolje je da prvo brašno izmešate sa malo mleka pa dodate u šerpicu tj u ostatak mleka da ne bi ostale grudvice) i šećer, neprestano mešati i kuvati dok se ne zgusne fil, zatim ubaciti čkoladu za kuvanje, ona bi trebalo dodatno da zgusne fil, stavite ga da se hladi. Na kraju u cokoladni fil koji se ohladio dodati margarin sobne temperature i orahe, pa sve to mikserom umutiti.