Sastojci

Za 6 osoba

Fil

1 kg Mleveno meso

2 komad/a Crni luk

3 komad/a Beli luk

4 komad/a Jaja

2 supena kašika Kisela Pavlaka

250 ml Mleko

500 g Kore za pitu

Priprema

Fil

Iseckati sitno crni i beli luk i propržiti. Dodati mleveno meso i začine po želji(vegeta, biber, so, aleva paprika) propržiti meso, skinuti sa vatre i filovati kore sledećim redom.

Na dno pleha staviti tri kore, poprskati ih mešavinom kisele vode i ulja, na treću koru staviti malo fila, zatim svaki naredni put po dve kore stavljati dok se ne utroše fil i kore. Ostaviti na kraju dve kore da se prekrije pita.

Preliv

Gotovu pitu iseći na kocke i preliti prelivom od umućenih jaja, pavlake i mleka. Staviti pitu da se peče na 180-200 stepeni oko 20-30 minuta, dok lepo ne porumeni.