Iseckati sitno crni i beli luk i propržiti. Dodati mleveno meso i začine po želji(vegeta, biber, so, aleva paprika) propržiti meso, skinuti sa vatre i filovati kore sledećim redom.
Na dno pleha staviti tri kore, poprskati ih mešavinom kisele vode i ulja, na treću koru staviti malo fila, zatim svaki naredni put po dve kore stavljati dok se ne utroše fil i kore. Ostaviti na kraju dve kore da se prekrije pita.
Preliv
Gotovu pitu iseći na kocke i preliti prelivom od umućenih jaja, pavlake i mleka. Staviti pitu da se peče na 180-200 stepeni oko 20-30 minuta, dok lepo ne porumeni.
Sastojci
Za 6 osoba
1 kg Mleveno meso
2 komad/a Crni luk
3 komad/a Beli luk
4 komad/a Jaja
2 supena kašika Kisela Pavlaka
250 ml Mleko
500 g Kore za pitu
Priprema
Fil
Iseckati sitno crni i beli luk i propržiti. Dodati mleveno meso i začine po želji(vegeta, biber, so, aleva paprika) propržiti meso, skinuti sa vatre i filovati kore sledećim redom.
Na dno pleha staviti tri kore, poprskati ih mešavinom kisele vode i ulja, na treću koru staviti malo fila, zatim svaki naredni put po dve kore stavljati dok se ne utroše fil i kore. Ostaviti na kraju dve kore da se prekrije pita.
Preliv
Gotovu pitu iseći na kocke i preliti prelivom od umućenih jaja, pavlake i mleka. Staviti pitu da se peče na 180-200 stepeni oko 20-30 minuta, dok lepo ne porumeni.
Tagovi