U odgovarajuću posudu stavite mleveno meso, dodajte sitno iseckan crni i beli luk, dodajte i ostale sastojke i sve dobro izmešajte, kako biste dobili kompaktnu masu.
Uzimajte po jednu kašiku smese i stavljajte na zagrejano ulje. Pržite sa jedne i druge strane dok ćufte lepo ne porimene. Vadite i stavljajte na papirni ubrus, kako bi upile eventualni višak ulja.
Sastojci
Za 4 osoba
300 gr mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 komada jaja
3 kašike ulja
3 kašike brašna
2 kašike prezle
1/2 kesice C Prašak za pecivo
1 /2 kašičice C Soda bikarbona
2 dl vode
po ukusu soli i ml. bibera
po želji seckanog peršuna
po potrebi ulja za prženje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U odgovarajuću posudu stavite mleveno meso, dodajte sitno iseckan crni i beli luk, dodajte i ostale sastojke i sve dobro izmešajte, kako biste dobili kompaktnu masu.
Uzimajte po jednu kašiku smese i stavljajte na zagrejano ulje. Pržite sa jedne i druge strane dok ćufte lepo ne porimene. Vadite i stavljajte na papirni ubrus, kako bi upile eventualni višak ulja.
Posluženje:
Jelo poslužite toplo preliveno kiselom pavlakom.
Tagovi