Umutiti žumanca sa šećerom. Kakao preliti sa 3 kašike vode i mešati dok se ne dobije gusta pena. Zatim ga sastaviti sa žumancima. Stalno mešajući, dodati ulje, a zatim i vodu. Brašno sa praškom za pecivo i vanilin šećerom umešati zajedno za svim tim. I lagano dodati umućena belanca.
Peći na 180° 30 min. Ohlađenu koru seći horizontalno, kako bi se dobile 3 korice.
Umutiti maskarpone i dodati nutellu, potom i čvrsto umućenu slatku pavlaku. Isitnjene lešnike umešati u kremu. Filovati kore.
Za glazuru zagrejati pavlaku do ključanja i preliti je preko izlomljene čokolade. Mešati dok se ne otopi. Zatim preliti preko torte. Možete dodati i Ferrero kuglice, rendanu belu čokoladu i sl.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 12 osoba
5 komad/a Jaja
250 g C Šećer u prahu 500g
250 g Brašna
3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
1 dl Ulja
1 dl Vode
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
500 g Maskarponea
4 dl Slatke pavlake
5 supena kašika Nutelle
250 g Lešnika
2 dl Slatke pavlake
200 g Tamne čokolade
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore:
Umutiti žumanca sa šećerom. Kakao preliti sa 3 kašike vode i mešati dok se ne dobije gusta pena. Zatim ga sastaviti sa žumancima. Stalno mešajući, dodati ulje, a zatim i vodu. Brašno sa praškom za pecivo i vanilin šećerom umešati zajedno za svim tim. I lagano dodati umućena belanca.
Peći na 180° 30 min. Ohlađenu koru seći horizontalno, kako bi se dobile 3 korice.
Umutiti maskarpone i dodati nutellu, potom i čvrsto umućenu slatku pavlaku. Isitnjene lešnike umešati u kremu. Filovati kore.
Za glazuru zagrejati pavlaku do ključanja i preliti je preko izlomljene čokolade. Mešati dok se ne otopi. Zatim preliti preko torte. Možete dodati i Ferrero kuglice, rendanu belu čokoladu i sl.
Tagovi