Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 12 osoba

Kore:

5 komad/a Jaja

250 g Brašna

3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

1 dl Ulja

1 dl Vode

Fil:

500 g Maskarponea

4 dl Slatke pavlake

5 supena kašika Nutelle

250 g Lešnika

Dekoracija:

2 dl Slatke pavlake

200 g Tamne čokolade

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore:

Umutiti žumanca sa šećerom. Kakao preliti sa 3 kašike vode i mešati dok se ne dobije gusta pena. Zatim ga sastaviti sa žumancima. Stalno mešajući, dodati ulje, a zatim i vodu. Brašno sa praškom za pecivo i vanilin šećerom umešati zajedno za svim tim. I lagano dodati umućena belanca.

Peći na 180° 30 min. Ohlađenu koru seći horizontalno, kako bi se dobile 3 korice.

Umutiti maskarpone i dodati nutellu, potom i čvrsto umućenu slatku pavlaku. Isitnjene lešnike umešati u kremu. Filovati kore.

Za glazuru zagrejati pavlaku do ključanja i preliti je preko izlomljene čokolade. Mešati dok se ne otopi. Zatim preliti preko torte. Možete dodati i Ferrero kuglice, rendanu belu čokoladu i sl.