U teglu ili posudu u kojoj cuvamo ren pomesati 200ml tople vode, 1 ravnu supenu kasiku soli, 1 ravnu supenu kasiku secera i 1 ravnu supenu kasiku sirceta. Ren oljustiti i izrendati na sitno rende, ili ukoliko imate blender samleti (nije losa opcija, jer cete izbeci plakanje od ljutine rena). Izrendani ren sipati u smesu vode i zacina, promesati i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi staviti u frizider i konzumirati po potrebi. Na ovaj nacin moze se cuvati u frizideru oko 6 meseci.
Sastojci
Za 10 osoba
200 g Korena rena
1 supena kašika Soli
1 supena kašika Secera
1 supena kašika Sirceta
200 ml Vode
Priprema
Priprema
U teglu ili posudu u kojoj cuvamo ren pomesati 200ml tople vode, 1 ravnu supenu kasiku soli, 1 ravnu supenu kasiku secera i 1 ravnu supenu kasiku sirceta. Ren oljustiti i izrendati na sitno rende, ili ukoliko imate blender samleti (nije losa opcija, jer cete izbeci plakanje od ljutine rena). Izrendani ren sipati u smesu vode i zacina, promesati i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi staviti u frizider i konzumirati po potrebi. Na ovaj nacin moze se cuvati u frizideru oko 6 meseci.
Tagovi