Sastojci

Za 1 osoba

Integralni pirinač

50 g Integralnog pirinča

150 ml vode

Jedan prstohvat/a soli

Ostalo

Dve komad/a šargarepe

Pola kafena kašičica mlevenog đumbira

Priprema

Kuvanje integralnog pirinča

Proberite i properite integralni pirinač. Sipajte ga u šerpicu sa tri puta većom količinom vode. Posolite. Stavite šerppicu na ringlu i sačekajte da provri.

Sređivanje šargarepe

Pripremite tri šargarepe. Operite ih i oljuštite. Dve šargarepe isecite na tanke kolutiće i stavite ih u šerpicu da se dinstaju sa malo vode. Preostalu šargarepu izrendajte

Sjedinite namirnice..

U skuvani, blago ohlađeni, integralni pirinač umešajte skuvane kolutove šargarepe. Servirajte sa sveže rendanom šargarepom. Prijatno!