U dubljoj posudi pomesati 500g mlevenog juneceg mesa, 250g mlevenog svinjskog mesa, 3 kasicice soli, pola kasicice mlevenog bibera, 1,5 kasicicu aleve paprike, 1 kasicicu sode bikarbone, sitno seckani crni luk i 2 cena sitno seckanog belog luka. Sve dobro promesati, potom dodati 20ml vode, sve zamesiti i ostaviti u frizideru na sat vremena. Kada je smesa odstojala nauljiti ruke i oblikovati cevape, ili iseci dno plasticne flase od 1l, staviti smesu unutra i pogutivati kroz otvor flase, seci na zeljenu velicinu. Kada smo svu smesu iskoristili cevape prziti na elekricnom rostilju, rostilju na cumur, u tiganju ili peci u rerni. Sluziti tople uz priloge po zelji.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Mlevenog juneceg mesa
250 g Mlevenog svinjskog mesa
1 komad/a Crnog luka
2 komad/a Belog luka
20 ml Vode
1 kafena kašičica C Soda bikarbona
3 kafena kašičica Soli
Pola kafena kašičica Mlevevenog bibera
1,5 kafena kašičica Slatke aleve paprike
Naši proizvodi
Priprema
Priprema mesa
U dubljoj posudi pomesati 500g mlevenog juneceg mesa, 250g mlevenog svinjskog mesa, 3 kasicice soli, pola kasicice mlevenog bibera, 1,5 kasicicu aleve paprike, 1 kasicicu sode bikarbone, sitno seckani crni luk i 2 cena sitno seckanog belog luka. Sve dobro promesati, potom dodati 20ml vode, sve zamesiti i ostaviti u frizideru na sat vremena. Kada je smesa odstojala nauljiti ruke i oblikovati cevape, ili iseci dno plasticne flase od 1l, staviti smesu unutra i pogutivati kroz otvor flase, seci na zeljenu velicinu. Kada smo svu smesu iskoristili cevape prziti na elekricnom rostilju, rostilju na cumur, u tiganju ili peci u rerni. Sluziti tople uz priloge po zelji.
Tagovi