U činiju staviti grčki jogurt, dodati u beli luk (ja sam stavljala u prahu ali može i 2-3čena svežeg, sitno iseckanog).
Ukoliko je moguće ostaviti jogurt i luk da prenoće u frizideru.
Krastavac iseckati na sitne, sitne kockice, a prethodno mu izvaditi sredinu i semenke ukoliko ih ima, jer je taj deo najvodeniji, a salata nam nije potrebna vodena.
Salati dodati mirođiju (svežu ili suvu - po želji)
I posoliti po ukusu, otprilike je dovoljna jedna kašičica soli.
Sastojci
Za 3 osoba
250 g Grčkog jogurta
1 supena kašika Belog luka u prahu
2 kafena kašičica Mirođije
1/2 komad/a Svežeg krastavca
1 kafena kašičica Soli
Priprema
Priprema salate
U činiju staviti grčki jogurt, dodati u beli luk (ja sam stavljala u prahu ali može i 2-3čena svežeg, sitno iseckanog).
Ukoliko je moguće ostaviti jogurt i luk da prenoće u frizideru.
Krastavac iseckati na sitne, sitne kockice, a prethodno mu izvaditi sredinu i semenke ukoliko ih ima, jer je taj deo najvodeniji, a salata nam nije potrebna vodena.
Salati dodati mirođiju (svežu ili suvu - po želji)
I posoliti po ukusu, otprilike je dovoljna jedna kašičica soli.
Salatu služiti uz meso sa grila ili uz giros.
Tagovi