Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 6 osoba

Potrebno

1 komad/a Veceg salatnog krastavca

2 komad/a Belog luka

200 g Grckog jogurta

Pola pakovanje/a Kisele pavlake

0.5 komad/a Limuna

1 supena kašika Maslinovog ulja

1 komad/a Sveze mirodjije

Pola kafena kašičica Soli

Priprema

Priprema

Krastavac oljustiti i izrendati na sitno rende, malo posoliti i ostaviti da pusti vodu nekih 10ak minuta. Kada je krastavac pustio vodu procediti ga kroz gazu, stiskajuci sto vise da sva tecnost iscuri, ako nemate gazu pri ruci, mozete ga i rukama iscediti jako stiskajuci. Kada smo iscedili krastavac, pomesamo ga sa 200g grckog jogurta i pola male case kisele pavlake. Zatim dodajemo maslinovo ulje i malo soka od limuna, sve dobro promesamo. Onda izrendamo na sitno rende ili sitno iseckamo dva cena belog luka koji dodajemo u sos. Kada smo sve lepo sjedinili na kraju dodamo pola kasicice soli i pola veze sitno seckane mirodjije ili oko 2 kasicice susene mirodjije. Sve dobro promesamo i ostavimo u frizider do upotrebe. Ovaj sos najbolji je kad je hladan, tako da ga mozete pripremiti i dan ranije.