Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 6 osoba
Potrebno
1 komad/a
Veceg salatnog krastavca
2 komad/a
Belog luka
200 g
Grckog jogurta
Pola pakovanje/a
Kisele pavlake
0.5 komad/a
Limuna
1 supena kašika
Maslinovog ulja
1 komad/a
Sveze mirodjije
Pola kafena kašičica
Soli
Priprema
Priprema
Krastavac oljustiti i izrendati na sitno rende, malo posoliti i ostaviti da pusti vodu nekih 10ak minuta. Kada je krastavac pustio vodu procediti ga kroz gazu, stiskajuci sto vise da sva tecnost iscuri, ako nemate gazu pri ruci, mozete ga i rukama iscediti jako stiskajuci. Kada smo iscedili krastavac, pomesamo ga sa 200g grckog jogurta i pola male case kisele pavlake. Zatim dodajemo maslinovo ulje i malo soka od limuna, sve dobro promesamo. Onda izrendamo na sitno rende ili sitno iseckamo dva cena belog luka koji dodajemo u sos. Kada smo sve lepo sjedinili na kraju dodamo pola kasicice soli i pola veze sitno seckane mirodjije ili oko 2 kasicice susene mirodjije. Sve dobro promesamo i ostavimo u frizider do upotrebe. Ovaj sos najbolji je kad je hladan, tako da ga mozete pripremiti i dan ranije.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 6 osoba
1 komad/a Veceg salatnog krastavca
2 komad/a Belog luka
200 g Grckog jogurta
Pola pakovanje/a Kisele pavlake
0.5 komad/a Limuna
1 supena kašika Maslinovog ulja
1 komad/a Sveze mirodjije
Pola kafena kašičica Soli
Priprema
Priprema
Krastavac oljustiti i izrendati na sitno rende, malo posoliti i ostaviti da pusti vodu nekih 10ak minuta. Kada je krastavac pustio vodu procediti ga kroz gazu, stiskajuci sto vise da sva tecnost iscuri, ako nemate gazu pri ruci, mozete ga i rukama iscediti jako stiskajuci. Kada smo iscedili krastavac, pomesamo ga sa 200g grckog jogurta i pola male case kisele pavlake. Zatim dodajemo maslinovo ulje i malo soka od limuna, sve dobro promesamo. Onda izrendamo na sitno rende ili sitno iseckamo dva cena belog luka koji dodajemo u sos. Kada smo sve lepo sjedinili na kraju dodamo pola kasicice soli i pola veze sitno seckane mirodjije ili oko 2 kasicice susene mirodjije. Sve dobro promesamo i ostavimo u frizider do upotrebe. Ovaj sos najbolji je kad je hladan, tako da ga mozete pripremiti i dan ranije.
Tagovi