Jaja i so umutiti pomoću žice u dubljoj posudi. Dodavati postepeno brašno, konstantno mešajući smesu.
Dodavanje ostalih sastojaka
U dobijenu mešavinu dodajte prrašak za pecuvo i ulje. Promešajte. Mlake vode doliti toliko koliko vam je potrebno da dobijete glatku smesu. Po želji dodajte i sira.
Peenje proje
Pripremiti pleh za pečenje. Obložiti peh papirom i po njemu izliti dobijenu smesu, Peći proju u najpre ugrejanoj rerni, oko pola sata na 200C. Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 4 osoba
jedna kafena šolja raženog brašna
jedna kafena šolja speltinog/ovsenog brašna
pola kafene šolje kukuruznog brašna
malo ml mlake vode
pola kafene šoljice ulja
jedno/dva komad/a Jaja
jedna kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
jedna kafena kašičica soli
Naši proizvodi
Priprema
Umutiti jaja i brašna
Jaja i so umutiti pomoću žice u dubljoj posudi. Dodavati postepeno brašno, konstantno mešajući smesu.
Dodavanje ostalih sastojaka
U dobijenu mešavinu dodajte prrašak za pecuvo i ulje. Promešajte. Mlake vode doliti toliko koliko vam je potrebno da dobijete glatku smesu. Po želji dodajte i sira.
Peenje proje
Pripremiti pleh za pečenje. Obložiti peh papirom i po njemu izliti dobijenu smesu, Peći proju u najpre ugrejanoj rerni, oko pola sata na 200C. Prijatno!
Tagovi