Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

300 gr Pileceg belog mesa

300 gr Neutralna pavlaka

400 gr Taljatele

1/2 kafena kašičica Beli luk u granulama

- malo Bosiljak

po ukusu Biber beli

po ukusu So

po ukusu Vegeta

oko 50 gr Kačkavalj

- malo Maslinovo ulje

2-3 supena kašika Pavlaka (mlečna)

Priprema

Priprema mesa

Na maslinovom ulju isprziti komadice belog mesa. Po potrebi doliti malo vode kako se meso ne bi lepilo,posoliti, i staviti bibera po ukusu.

Priprema sosa

Kada je meso omeksalo i gotovo dodati neutralnu pavlaku i kuvati sve zajedno na umerenoj temperaturi jos oko pet minuta.

Dodavanje zacina

Zatim dodati beli luk u granulama i zaciniti sa bosiljkom.

Priprema taljatela

 U dubokoj serpi skuvati taljatele u posoljenoj vodi.

Kada su taljatele gotove preruciti ih u drugu posudu,

I to je to...

Preko taljatela preliti gotov sos sa belim mesom, pa po zelji dodati kackavalj ili drugi omiljeni sir!

Dodati po zelji pavlaku i sve zajedno lagano izmesati.

Serviranje

Taljatele su gotove, sluziti ih tople.

Prijatno