Za 4 osoba
300 gr Pileceg belog mesa
300 gr Neutralna pavlaka
400 gr Taljatele
1/2 kafena kašičica Beli luk u granulama
- malo Bosiljak
po ukusu Biber beli
po ukusu So
po ukusu Vegeta
oko 50 gr Kačkavalj
- malo Maslinovo ulje
2-3 supena kašika Pavlaka (mlečna)
Priprema mesa
Na maslinovom ulju isprziti komadice belog mesa. Po potrebi doliti malo vode kako se meso ne bi lepilo,posoliti, i staviti bibera po ukusu.
Priprema sosa
Kada je meso omeksalo i gotovo dodati neutralnu pavlaku i kuvati sve zajedno na umerenoj temperaturi jos oko pet minuta.
Dodavanje zacina
Zatim dodati beli luk u granulama i zaciniti sa bosiljkom.
Priprema taljatela
U dubokoj serpi skuvati taljatele u posoljenoj vodi.
Kada su taljatele gotove preruciti ih u drugu posudu,
I to je to...
Preko taljatela preliti gotov sos sa belim mesom, pa po zelji dodati kackavalj ili drugi omiljeni sir!
Dodati po zelji pavlaku i sve zajedno lagano izmesati.
Serviranje
Taljatele su gotove, sluziti ih tople.
Prijatno
Sastojci
Za 4 osoba
300 gr Pileceg belog mesa
300 gr Neutralna pavlaka
400 gr Taljatele
1/2 kafena kašičica Beli luk u granulama
- malo Bosiljak
po ukusu Biber beli
po ukusu So
po ukusu Vegeta
oko 50 gr Kačkavalj
- malo Maslinovo ulje
2-3 supena kašika Pavlaka (mlečna)
Priprema
Priprema mesa
Na maslinovom ulju isprziti komadice belog mesa. Po potrebi doliti malo vode kako se meso ne bi lepilo,posoliti, i staviti bibera po ukusu.
Priprema sosa
Kada je meso omeksalo i gotovo dodati neutralnu pavlaku i kuvati sve zajedno na umerenoj temperaturi jos oko pet minuta.
Dodavanje zacina
Zatim dodati beli luk u granulama i zaciniti sa bosiljkom.
Priprema taljatela
U dubokoj serpi skuvati taljatele u posoljenoj vodi.
Kada su taljatele gotove preruciti ih u drugu posudu,
I to je to...
Preko taljatela preliti gotov sos sa belim mesom, pa po zelji dodati kackavalj ili drugi omiljeni sir!
Dodati po zelji pavlaku i sve zajedno lagano izmesati.
Serviranje
Taljatele su gotove, sluziti ih tople.
Prijatno
Tagovi