Umutiti patišpanj. Peći, paziti da se ne isuši suviše.
Žuta krema
U soku od narandže( dobro ispadne i sa sokom od jagode ili od ananasa-sve iz tetrapaka) skuvati šećer i pudinge. Vreo fil sipati na biskvit. Pravila sam u kalupu koji ima štipaljku.
Slagati kekse namočene u mleku.
Bela krema
U mleku skuvati šećer i brašno. U hladno dodati izrađen margarin. Preliti preko keksa.
Čokoladna glazura
Može obična a može i ganaš. U toploj slatkoj pavlaci rastopiti čokoladu.
Preliti preko bele kreme. Kad se stegne skinuti obruč i ukrasiti sa šlakom sa strane.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 8 osoba
6 komad/a Jaja
150 g Šećera
150 g Brašna
Malo kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 l Soka od narandže mutnog iz tetrapaka
3 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
7 supena kašika Šećera
150 g Petit keksa
6 supena kašika Brašna
6 supena kašika Šećera
1/2 l Mleka
250 g Margarin
100 g Čokolade za kuvanje
1.5 dl Slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Biskvit
Umutiti patišpanj. Peći, paziti da se ne isuši suviše.
Žuta krema
U soku od narandže( dobro ispadne i sa sokom od jagode ili od ananasa-sve iz tetrapaka) skuvati šećer i pudinge. Vreo fil sipati na biskvit. Pravila sam u kalupu koji ima štipaljku.
Slagati kekse namočene u mleku.
Bela krema
U mleku skuvati šećer i brašno. U hladno dodati izrađen margarin. Preliti preko keksa.
Čokoladna glazura
Može obična a može i ganaš. U toploj slatkoj pavlaci rastopiti čokoladu.
Preliti preko bele kreme. Kad se stegne skinuti obruč i ukrasiti sa šlakom sa strane.
Tagovi