Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 8 osoba

Biskvit:

6 komad/a Jaja

150 g Šećera

150 g Brašna

Žuta krema:

1 l Soka od narandže mutnog iz tetrapaka

7 supena kašika Šećera

150 g Petit keksa

Bela krema:

6 supena kašika Brašna

6 supena kašika Šećera

1/2 l Mleka

250 g Margarin

Glazura:

100 g Čokolade za kuvanje

1.5 dl Slatke pavlake

Naši proizvodi

Priprema

Biskvit

Umutiti patišpanj. Peći, paziti da se ne isuši suviše.

Žuta krema

U soku od narandže( dobro ispadne i sa sokom od jagode ili od ananasa-sve iz tetrapaka) skuvati šećer i pudinge. Vreo fil sipati na biskvit. Pravila sam u kalupu koji ima štipaljku.

Slagati kekse namočene u mleku.

Bela krema

U mleku skuvati šećer i brašno. U hladno dodati izrađen margarin. Preliti preko keksa.

Čokoladna glazura

Može obična a može i ganaš. U toploj slatkoj pavlaci rastopiti čokoladu.

Preliti preko bele kreme. Kad se stegne skinuti obruč i ukrasiti sa šlakom sa strane.