Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 10 osoba
Fil
1 l
mleka
100 g
šećera
70 g
gustina
2 supene kašike
belog brašna
10 supenih kašika
kokosa
Filovanje
300 g
kakao keksa(Zlatni Pek)
tacna
37 cm dužine
Preliv
100 g
crne čokolade
2 kafene kašičice
ulja
Priprema
Priprema fila
U 1 dl mleka razmutiti gustin i brašno i dodati u mlako mleko sa šećerom.Kuvati dok se ne zgusne,paziti da se ne prave grudvice.Preručiti u plastičnu posudu da se brže ohladi,dodati kokosi mešati povremeno da se ne prave grudvice.Filovati keks kad se ohladi.Lepiti keks jedan na drugi.Može se koristiti i manja tacna pa redjati u 2 reda.Ostatkom fila premazati tortu.Otopiti na pari čokoladu sa uljem i ukrasiti tortu.Seći parčad u obliku trouglova.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 10 osoba
1 l mleka
100 g šećera
70 g gustina
2 supene kašike belog brašna
10 supenih kašika kokosa
300 g kakao keksa(Zlatni Pek)
tacna 37 cm dužine
100 g crne čokolade
2 kafene kašičice ulja
Priprema
Priprema fila
U 1 dl mleka razmutiti gustin i brašno i dodati u mlako mleko sa šećerom.Kuvati dok se ne zgusne,paziti da se ne prave grudvice.Preručiti u plastičnu posudu da se brže ohladi,dodati kokosi mešati povremeno da se ne prave grudvice.Filovati keks kad se ohladi.Lepiti keks jedan na drugi.Može se koristiti i manja tacna pa redjati u 2 reda.Ostatkom fila premazati tortu.Otopiti na pari čokoladu sa uljem i ukrasiti tortu.Seći parčad u obliku trouglova.