Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame

Sastojci

Za 10 osoba

Fil

1 l mleka

100 g šećera

70 g gustina

2 supene kašike belog brašna

10 supenih kašika kokosa

Filovanje

300 g kakao keksa(Zlatni Pek)

tacna 37 cm dužine

Preliv

100 g crne čokolade

2 kafene kašičice ulja

Priprema

Priprema fila

U 1 dl mleka razmutiti gustin i brašno i dodati u mlako mleko sa šećerom.Kuvati dok se ne zgusne,paziti da se ne prave grudvice.Preručiti u plastičnu posudu da se brže ohladi,dodati kokosi mešati povremeno da se ne prave grudvice.Filovati keks kad se ohladi.Lepiti keks jedan na drugi.Može se koristiti i manja tacna pa redjati u 2 reda.Ostatkom fila premazati tortu.Otopiti na pari čokoladu sa uljem i ukrasiti tortu.Seći parčad u obliku trouglova.