Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

800 g Belo meso

500 ml Pavlaka za kuvanje

400 g Testenina

1 Luk

1 prstohvat/a Sol

1 prstohvat/a Biber

1 dl Ulje

3 kafena kašičica Pesto genovese sos

Priprema

Priprema

Iseckati piletinu na komadiće, posoliti i pobiretiti te ostaviti da odstoji. Iseći luk i staviti u šerpu da se dinsta.

Dodati piletinu i pržiti dok ne porumeni.

Drugi deo

Staviti 1l vode, malo soli i ulja, kada voda provri staviti testeninu.

Treći deo

Kada je piletina porumenila dodati 500ml pavlake za kuvanje i 3 kašike pesto genovese sosa te kuvati na laganoj vatri 15-ak minuta.

Četvrti deo

Procediti testeninu i pomešati sa piletinom u sosu.

Po želji narendati malo sira.