Za 4 osoba
800 g Belo meso
500 ml Pavlaka za kuvanje
400 g Testenina
1 Luk
1 prstohvat/a Sol
1 prstohvat/a Biber
1 dl Ulje
3 kafena kašičica Pesto genovese sos
Priprema
Iseckati piletinu na komadiće, posoliti i pobiretiti te ostaviti da odstoji. Iseći luk i staviti u šerpu da se dinsta.
Dodati piletinu i pržiti dok ne porumeni.
Drugi deo
Staviti 1l vode, malo soli i ulja, kada voda provri staviti testeninu.
Treći deo
Kada je piletina porumenila dodati 500ml pavlake za kuvanje i 3 kašike pesto genovese sosa te kuvati na laganoj vatri 15-ak minuta.
Četvrti deo
Procediti testeninu i pomešati sa piletinom u sosu.
Po želji narendati malo sira.
Sastojci
Za 4 osoba
800 g Belo meso
500 ml Pavlaka za kuvanje
400 g Testenina
1 Luk
1 prstohvat/a Sol
1 prstohvat/a Biber
1 dl Ulje
3 kafena kašičica Pesto genovese sos
Priprema
Priprema
Iseckati piletinu na komadiće, posoliti i pobiretiti te ostaviti da odstoji. Iseći luk i staviti u šerpu da se dinsta.
Dodati piletinu i pržiti dok ne porumeni.
Drugi deo
Staviti 1l vode, malo soli i ulja, kada voda provri staviti testeninu.
Treći deo
Kada je piletina porumenila dodati 500ml pavlake za kuvanje i 3 kašike pesto genovese sosa te kuvati na laganoj vatri 15-ak minuta.
Četvrti deo
Procediti testeninu i pomešati sa piletinom u sosu.
Po želji narendati malo sira.
Tagovi