Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno

800 g Svinjski šnicli od buta

450 g Šampinjona

2 Glavice Crnog luka

Pola Struka Praziluka

1 komad/a Šargarepe

250 ml Bujona

200 ml Belog vina

100 g Senfa

4-5 supena kašika Brašna

2 kafena kašičica Soli

1 prstohvat/a Bibera

2 kafena kašičica Vegete

1 kafena kašičica Kari začina

1 prstohvat/a Bosiljka

1 prstohvat/a Peršuna

2-3 komad/a Lolbera

Priprema

Postupak

Meso dobro oprati a zatim preko kesice od zamrzivača blago izlupati tučkom za meso. U zagrejanom ulju najpre propržiti šnicle blago uvaljane u brašno. Potrebno je par minuta, s jedne i s druge strane, da šnicle dobiju blago rumenu boju. Izvaditi ih iz ulja i premazati senfom.

U istoj masnoći propržiti crni luk i praziluk, zatim dodati rendanu šargarepu i nastaviti dinstanje. U povrće potom dodati oprane i iseckane šampinjone i nasluti malo bujona. Kad se šampinjoni sjedine sa lukom i šargarepom dodati šnicle, naliti bujon, dodati lovorov list, začine po ukusu(ja sam koristila kari, bosiljak, peršun, so, biber i vegetu) i pustiti da se krčka. Na pola dinstanje sipati i belo vino i pustiti da se šnicle dinstaju dok vino ne ispari. Ako vam je sos ostao redak možete dodati malo brašna.

Lovačke šnicle služiti tople uz krompir pire, spanać, brokoli ili neko drugo povrće po vašem izboru.

Uživajte!