Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

400 g Junetina

400 g Šampinjoni

3 komad/a Luk

2 komad/a Šargarepa

1 komad/a Celer

100 ml Kuvani paradajz

2 dl Ulje

1 kafena kašičica Sol

1 kafena kašičica Biber

1 kafena kašičica Slatka paprika

1 kafena kašičica Ljuta paprika

1 l Voda

Priprema

Prvi deo

Iseckati luk, staviti ulje u tiganj i dinstati. Posle dodati već iseckano junece meso i ostaviti da se dinsta oko 40-ak minuta na laganoj vatri i postepeno dodavati vodu

Drugi deo

Dodati prethodno iseckane šampinjone i ostaviti da se dinsta jos 10-ak minuta kako šampionje pustile svoju vodu, te dodati krompir, šargarepu i celer.

Treći korak

Ostaviti sve to da krčka još 40 minuta uz povremeno mešanje i dodavanje vode. Posoliti i pobiretiti po ukusu.

Četiri korak

Kada se skuvalo, dodati kašičicu slatke paprike i ljute, 100ml kuvanog paradajza i kuvati još 15min.

Služiti uz hleb.

Prijatno!