Iseckati luk, staviti ulje u tiganj i dinstati. Posle dodati već iseckano junece meso i ostaviti da se dinsta oko 40-ak minuta na laganoj vatri i postepeno dodavati vodu
Drugi deo
Dodati prethodno iseckane šampinjone i ostaviti da se dinsta jos 10-ak minuta kako šampionje pustile svoju vodu, te dodati krompir, šargarepu i celer.
Treći korak
Ostaviti sve to da krčka još 40 minuta uz povremeno mešanje i dodavanje vode. Posoliti i pobiretiti po ukusu.
Četiri korak
Kada se skuvalo, dodati kašičicu slatke paprike i ljute, 100ml kuvanog paradajza i kuvati još 15min.
Sastojci
Za 4 osoba
400 g Junetina
400 g Šampinjoni
3 komad/a Luk
2 komad/a Šargarepa
1 komad/a Celer
100 ml Kuvani paradajz
2 dl Ulje
1 kafena kašičica Sol
1 kafena kašičica Biber
1 kafena kašičica Slatka paprika
1 kafena kašičica Ljuta paprika
1 l Voda
Priprema
Prvi deo
Iseckati luk, staviti ulje u tiganj i dinstati. Posle dodati već iseckano junece meso i ostaviti da se dinsta oko 40-ak minuta na laganoj vatri i postepeno dodavati vodu
Drugi deo
Dodati prethodno iseckane šampinjone i ostaviti da se dinsta jos 10-ak minuta kako šampionje pustile svoju vodu, te dodati krompir, šargarepu i celer.
Treći korak
Ostaviti sve to da krčka još 40 minuta uz povremeno mešanje i dodavanje vode. Posoliti i pobiretiti po ukusu.
Četiri korak
Kada se skuvalo, dodati kašičicu slatke paprike i ljute, 100ml kuvanog paradajza i kuvati još 15min.
Služiti uz hleb.
Prijatno!
Tagovi