Sastojci

Za 5 osoba

Sastojci:

1 komad/a zec

5 komad/a Krompir

100 g slanine

4 komad/a Beli luk

Marinada za zeca:

2 supena kašika Maslinovo ulje

1 supena kašika soli

1 supena kašika ruzmarin

1 supena kašika persun

1 supena kašika Bosiljak

1 kafena kašičica origano

2 cena Beli luk

1 supena kašika aleva paprika

Priprema

Priprema:

Zeca staviti u marinadu.Slobodno dodajte soli i vegete vise,jer meso poprimi onoliko koliko mu treba.Ostaviti u pacu da odstoji celu noc.

Priprema2:

Kada izvadite zeca iz mainade pikujte ga(naprvite male razreze ) sa seckanom slaninom i belim lukomU nauljenu posudu sa poklopcem staviti pripremljenog zeca .U posebnu posudu dodati 0.5 dl ulja,kasikicu vegete,1 dl vode i 1,5 dl belog vina izmesati i preliti zeca.Staviti par lovorovih listica i moze i sveza grancica ruzmarina(po ukusu ko voli malo intenzivniji ukus) senf,Stavite u zagrejanu rernu na 250 stepeni.

Priprema3:

Nakon nekih 40 minuta izvadite posudu i okrenite zeca na suprotnu stranu i stavite nazad u rernu.Nakon nekih opet 30 minuta izvadite ponovo i mozete ponovo da ga okrenete u slucaju da je tecnost isparila uvek mozete dolivati malo vina ili vode.Ali sada vratite u pecnicu bez poklopca da se uhvati zlatna boja.Mozete uvek pomalo prelivati sa tim njegovim sokom u kojem se pece.Kada se uhvati ta zlatna boja,ponovo okrenite zeca da se i sa druge strane isto tako ispece

Serviranje:

Zec se pece negde oko dva sata uz proveru mekoce.Izvadite ga na neku vecu posudu,a krompir prethodno isecen na ploske ubacite u sok u kojem je pecen zec ,dodajte vode ili vina i ispecite. Servirajte krompir uz zeca i prelijte sve sa ostalim sokom.