Sastojci

Za 4 osoba

Sarmu

2 Glavice Kiselog kupusa

250 g Slaninice

300-400 g Suvih rebara

Nekoliko Listova Lolbera

Nekoluko Čena Belog luka

Fil

400 g Mlevenog mesa

1/2 Struka Praziluka

1 Glavica Crnog luks

2 komad/a Šargarepe

Nekoliko supena kašika Pirinča

1 kafena kašičica Soli

1 prstohvat/a Bibera

1 kafena kašičica Aleve paprike

1 kafena kašičica Vegete

Priprema

Fil

Na malo ulja upržiti crni luk i praziluk, pa dodati šargarepu. U to zatim dodati mleveno meso, pa sve lepo upržiti. Skloniti tiganj sa ringle pa u fil dodati nekoliko kašika očišćeno, opranog pirinča (onoliko koliko imate listova kupusa za sarmu). Filu dodati začine po ukusu ( uzmite u obzir da ćete dodati rebarca i slaninica, pa pazite da ne presolite).

Priprema

Listove kupusa ste odvojili, zasekli korena sti deo, pa malo držali u hladnoj vodi da neutrališete slanost i kiselost. Na svaki list kupusa stavite kašiku fila i savijati sarme.

Slaganje

Kad ste sve sarme stavili i složili u šerpu, između sarmica ubaciti po čen belog luka, par lista lovora i odozgo poređati rebarca. Prekriti većim listom, poklopiti starinskim tanjirom, naliti vode koliko da ogrezne, po potrebi još malo začiniti i staviti da se kuva.

Kuvanje

Sarmu kuvati na jačoj vatrri dok provri, zatim temperaturu smanjiti i na tihoj vatri krčkati oko 2 sata.

Uživajte, prijatno