Na malo ulja upržiti crni luk i praziluk, pa dodati šargarepu. U to zatim dodati mleveno meso, pa sve lepo upržiti. Skloniti tiganj sa ringle pa u fil dodati nekoliko kašika očišćeno, opranog pirinča (onoliko koliko imate listova kupusa za sarmu). Filu dodati začine po ukusu ( uzmite u obzir da ćete dodati rebarca i slaninica, pa pazite da ne presolite).
Priprema
Listove kupusa ste odvojili, zasekli korena sti deo, pa malo držali u hladnoj vodi da neutrališete slanost i kiselost. Na svaki list kupusa stavite kašiku fila i savijati sarme.
Slaganje
Kad ste sve sarme stavili i složili u šerpu, između sarmica ubaciti po čen belog luka, par lista lovora i odozgo poređati rebarca. Prekriti većim listom, poklopiti starinskim tanjirom, naliti vode koliko da ogrezne, po potrebi još malo začiniti i staviti da se kuva.
Kuvanje
Sarmu kuvati na jačoj vatrri dok provri, zatim temperaturu smanjiti i na tihoj vatri krčkati oko 2 sata.
Sastojci
Za 4 osoba
2 Glavice Kiselog kupusa
250 g Slaninice
300-400 g Suvih rebara
Nekoliko Listova Lolbera
Nekoluko Čena Belog luka
400 g Mlevenog mesa
1/2 Struka Praziluka
1 Glavica Crnog luks
2 komad/a Šargarepe
Nekoliko supena kašika Pirinča
1 kafena kašičica Soli
1 prstohvat/a Bibera
1 kafena kašičica Aleve paprike
1 kafena kašičica Vegete
Priprema
Fil
Na malo ulja upržiti crni luk i praziluk, pa dodati šargarepu. U to zatim dodati mleveno meso, pa sve lepo upržiti. Skloniti tiganj sa ringle pa u fil dodati nekoliko kašika očišćeno, opranog pirinča (onoliko koliko imate listova kupusa za sarmu). Filu dodati začine po ukusu ( uzmite u obzir da ćete dodati rebarca i slaninica, pa pazite da ne presolite).
Priprema
Listove kupusa ste odvojili, zasekli korena sti deo, pa malo držali u hladnoj vodi da neutrališete slanost i kiselost. Na svaki list kupusa stavite kašiku fila i savijati sarme.
Slaganje
Kad ste sve sarme stavili i složili u šerpu, između sarmica ubaciti po čen belog luka, par lista lovora i odozgo poređati rebarca. Prekriti većim listom, poklopiti starinskim tanjirom, naliti vode koliko da ogrezne, po potrebi još malo začiniti i staviti da se kuva.
Kuvanje
Sarmu kuvati na jačoj vatrri dok provri, zatim temperaturu smanjiti i na tihoj vatri krčkati oko 2 sata.
Uživajte, prijatno
Tagovi