Batake i karabatake staviti u serpu i naliti vodom pa staviti da se kuvaju. Kada su bataci kuvani ocediti ih. Povrce oljustiti, optati i iseci. Sitno iseckani crni luk staviti u serpu sa malo ulja da se przi, kada je luk postao staklast dodati sargarepu isecenu na kolutice, proprziti par minuta pa dodati papriku seckanu na kockice. Kada se sve zajedno malo proprzilo dodati sitno iseckana dva cena belog luka, proprziti jos par minuta pa sipati pola litre vode i pustiti da provri. Dok voda ne provri batacima skinuti kost i kozu i iskidati na manje komade. Kada je voda provrela dodati batake i krompire isecene na cetvrtine ili ako su preveliki na osmine, ako voda ne prekriva krompir i batake dodati jos vode. Potom dodati kocku za supu i zacine po zelji i ukusu. Kuvati oko pola sata do 45 minuta, kada je krompir kuvan, u casi pomesati pola kasike gustina sa malo vode, da nema grudvica i sipati u paprikas i kuvati jos par minuta dok se malo ne zgusne.
Recept za nagradni konkurs: Slatke i slane rođendanske zavrzlame
Sastojci
Za 8 osoba
2 komad/a Bataka sa karabatakom
700 g Krompira
3 komad/a Sargarepe
2 komad/a Crnog luka
2 komad/a Paprike
2 Cena Belog luka
1 komad/a Kocke za supu
2 kafena kašičica Slatke aleve paprike
2 kafena kašičica Sol
1 kafena kašičica Tucane ljute paprike
Pola kafena kašičica Mlevenog bibera
1 kafena kašičica Susenog persuna
Pola supena kašika Dr. Oetker Gustin
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Batake i karabatake staviti u serpu i naliti vodom pa staviti da se kuvaju. Kada su bataci kuvani ocediti ih. Povrce oljustiti, optati i iseci. Sitno iseckani crni luk staviti u serpu sa malo ulja da se przi, kada je luk postao staklast dodati sargarepu isecenu na kolutice, proprziti par minuta pa dodati papriku seckanu na kockice. Kada se sve zajedno malo proprzilo dodati sitno iseckana dva cena belog luka, proprziti jos par minuta pa sipati pola litre vode i pustiti da provri. Dok voda ne provri batacima skinuti kost i kozu i iskidati na manje komade. Kada je voda provrela dodati batake i krompire isecene na cetvrtine ili ako su preveliki na osmine, ako voda ne prekriva krompir i batake dodati jos vode. Potom dodati kocku za supu i zacine po zelji i ukusu. Kuvati oko pola sata do 45 minuta, kada je krompir kuvan, u casi pomesati pola kasike gustina sa malo vode, da nema grudvica i sipati u paprikas i kuvati jos par minuta dok se malo ne zgusne.
Tagovi