Prvo da napomenem, povrće možete samleti u blenderu ili ga izrendati. Probala sam obe opcije, i da vam kažem, otprilike je svejedno. Radi lakšeg rukovanja sa povrćem, kratko sam obarila karfiol i brokoli u šerpici sa malo vode. Omekšalo povrće sam podelila na dva dela: jedan deo sam samlela u blenderu, a drugi deo izrendala. Da bi dobila na proteinima, umutila sam tri žumanca i četiri belanca u jednu smesu.
Sjedinjavanje sastojaka i pečenje
Umućenim jajima dodala sam blago obarenu mešavinu karfiola i brokolija , malo soli, prašak za pecivo, kao i jednu šoljicu speltinog brašna. Sve to lepo umešati kašikom i izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Izravnati mešavinu , posuti je začinima po želji i zapeći je u rerni 20ak minuta na 180C.
Predlog za mazanje
Pošto pita neće biti lomljiva, možete namazati omiljeni namaz preko nje. Moj predlog je pilosov ,,fresh cheese", pošto ima samo 0,3% MM. Servirajte i uživajte. Prijatno!
Sastojci
Za 2 osoba
pola komad/a glavice brokolija
pola komad/a glavice brokolija
jedna kafena šoljica Speltino brašno
jedna kafena kašičica soli
jedna kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Seckanje povrća, mućenje jaja...
Prvo da napomenem, povrće možete samleti u blenderu ili ga izrendati. Probala sam obe opcije, i da vam kažem, otprilike je svejedno. Radi lakšeg rukovanja sa povrćem, kratko sam obarila karfiol i brokoli u šerpici sa malo vode. Omekšalo povrće sam podelila na dva dela: jedan deo sam samlela u blenderu, a drugi deo izrendala. Da bi dobila na proteinima, umutila sam tri žumanca i četiri belanca u jednu smesu.
Sjedinjavanje sastojaka i pečenje
Umućenim jajima dodala sam blago obarenu mešavinu karfiola i brokolija , malo soli, prašak za pecivo, kao i jednu šoljicu speltinog brašna. Sve to lepo umešati kašikom i izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Izravnati mešavinu , posuti je začinima po želji i zapeći je u rerni 20ak minuta na 180C.
Predlog za mazanje
Pošto pita neće biti lomljiva, možete namazati omiljeni namaz preko nje. Moj predlog je pilosov ,,fresh cheese", pošto ima samo 0,3% MM. Servirajte i uživajte. Prijatno!
Tagovi