Ispecite paprike, možete na tiganju sa malo ulja, možete na roštilju. Zatim ih očistite, nakon toga stavite da prokova sirće, ulje i so, pa sačekajte da se ohladi. Svaku papriku je potrebno ponaosob umočiti u smesu, a onda stavite u teglu ili posudu. Pospite sitno iseckanim belim lukom i peršunom. Kada popunite posudu nalijte preko paprika preostalo sirće i dobro zatvorite.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Paprika
300 ml Sirceta
400 ml Ulja
2 supena kašika Soli
Po ukusu prstohvat/a Persuna
1 cen Belog luka
Priprema
Priprema
Ispecite paprike, možete na tiganju sa malo ulja, možete na roštilju. Zatim ih očistite, nakon toga stavite da prokova sirće, ulje i so, pa sačekajte da se ohladi. Svaku papriku je potrebno ponaosob umočiti u smesu, a onda stavite u teglu ili posudu. Pospite sitno iseckanim belim lukom i peršunom. Kada popunite posudu nalijte preko paprika preostalo sirće i dobro zatvorite.