Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa

Sastojci

Za 25 osoba

Fil:

4 komad/a Jaja

1 čaša Jogurt

1 čaša Ulja

2 Čaše Šećera

300 g Mlevenih oraha

1 pakovanje/a Kore za baklavu

Fil za posipanje gotove baklave

3 Čaše Šećera

3 Čaše Vode

Naši proizvodi

Priprema

Priprema fila

Umutiti jaja mikserom. Zatim dodati sve ostale sastojke, sem oraha, pa mutiti jos malo. Dodati orahe i promesati kasikom.

Priprema baklava

U pomašćenom plehu redjati: kora-fil-kora-fil-kora ... Tako sve dok ne utrosite sve kore i sav fil. Poslednju koru ne treba premazivati filom.

Iseći baklavu na kockice i peći 20-25min, prvo na 220, a zatim na 150-180 stepeni, zavisno od rerne.

Preliv za baklavu

3 čaše vode i 3 čaše šećera kuvati 15-20min.

Hladnim prelivom posuti vrelu baklavu i ostaviti da upije i ohladi se.