Za 25 osoba
4 komad/a Jaja
1 čaša Jogurt
1 čaša Ulja
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 Čaše Šećera
300 g Mlevenih oraha
1 pakovanje/a Kore za baklavu
3 Čaše Šećera
3 Čaše Vode
Priprema fila
Umutiti jaja mikserom. Zatim dodati sve ostale sastojke, sem oraha, pa mutiti jos malo. Dodati orahe i promesati kasikom.
Priprema baklava
U pomašćenom plehu redjati: kora-fil-kora-fil-kora ... Tako sve dok ne utrosite sve kore i sav fil. Poslednju koru ne treba premazivati filom.
Iseći baklavu na kockice i peći 20-25min, prvo na 220, a zatim na 150-180 stepeni, zavisno od rerne.
Preliv za baklavu
3 čaše vode i 3 čaše šećera kuvati 15-20min.
Hladnim prelivom posuti vrelu baklavu i ostaviti da upije i ohladi se.
Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 25 osoba
4 komad/a Jaja
1 čaša Jogurt
1 čaša Ulja
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 Čaše Šećera
300 g Mlevenih oraha
1 pakovanje/a Kore za baklavu
3 Čaše Šećera
3 Čaše Vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila
Umutiti jaja mikserom. Zatim dodati sve ostale sastojke, sem oraha, pa mutiti jos malo. Dodati orahe i promesati kasikom.
Priprema baklava
U pomašćenom plehu redjati: kora-fil-kora-fil-kora ... Tako sve dok ne utrosite sve kore i sav fil. Poslednju koru ne treba premazivati filom.
Iseći baklavu na kockice i peći 20-25min, prvo na 220, a zatim na 150-180 stepeni, zavisno od rerne.
Preliv za baklavu
3 čaše vode i 3 čaše šećera kuvati 15-20min.
Hladnim prelivom posuti vrelu baklavu i ostaviti da upije i ohladi se.
Tagovi