Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 4 osoba
Sastojci za testo
250 gr
Brašno T-400
1 komad/a
Jaja
100 ml
Vode
Sastojci za mlince
oko 500 g
Pilece belo meso
400 gr
Neutralna pavlaka
200 gr
Pavlaka (mlečna)
1 komad/a
Kocka za supu
po potrebi
So
po potrebi
Biber-crni i beli
po potrebi
Beli luk u prahu
100 gr
Kačkavalj
1 supena kašika
Senf
- malo
Maslinovo ulje
Priprema
Priprema testa za mlince
Od brasna,jajaj i mlake vode zamesiti testo. Ostaviti da odmori pola sata.Razvući oklagijom na 1mm debljine (ili koristiti mašinu za testeninu), seći trake, oko 10×20 cm, ređati u pleh i sušiti u rerni na 220° C.
Vaditi kada dobiju boju.Ohla]eno testo odližiti u posudu sa poklopcem ili u kesu do korišćenja. Mogu da stoje dugo.
Priprema mesa
Belo meso iseci na kockice,posoliti,dodati biber i premazati sa senfom.
Pecenje mesa
U tiganj sipati maslinovog ulja i proprziti meso dok ne dobije lepu zlatkasto zutu boju. Pri kraju pecenja dodati mleveni beli luk
Prelivanje
Neutralnu pavlaku i kiselu pavlaku dobro pomesati i preliti preko piletine
Priprema-mlinci
U litar vode ubaciti kocku za supu i pustiti da provri.Mlince izlomiti na krupnije komade i staviti u dublju posudu. Preliti vrucom supom i ostaviti minut-dva da dobro upiju.
Paziti da se previse ne natope, da ne bi bili gnjecave. Natopljene mlince prebaciti u cediljku (ispod koje se postavi posuda kako bi se sačuvali supa u kojoj su bili mlinci) da se ocede od viška tečnosti.
I sad sve zajedno izmesati
Mlince ubaciti u posudu sa pavlakom i piletinom. Sastojke dobro promesati.
Priprema za pecenje
Prebaciti u vatrostalnu posudu. Ja obično sipam još 2 kutlace supe, da bi bili još socniji.
Sve se to lepo ukrcka.
Preko izrendati kackavalj.
Pecenje
Peći na 180°C dok visak tecnosti ne ispari i povrsina se zapece. Dok nedobije lepu boju
Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 4 osoba
250 gr Brašno T-400
1 komad/a Jaja
100 ml Vode
oko 500 g Pilece belo meso
400 gr Neutralna pavlaka
200 gr Pavlaka (mlečna)
1 komad/a Kocka za supu
po potrebi So
po potrebi Biber-crni i beli
po potrebi Beli luk u prahu
100 gr Kačkavalj
1 supena kašika Senf
- malo Maslinovo ulje
Priprema
Priprema testa za mlince
Od brasna,jajaj i mlake vode zamesiti testo. Ostaviti da odmori pola sata.Razvući oklagijom na 1mm debljine (ili koristiti mašinu za testeninu), seći trake, oko 10×20 cm, ređati u pleh i sušiti u rerni na 220° C.
Vaditi kada dobiju boju.Ohla]eno testo odližiti u posudu sa poklopcem ili u kesu do korišćenja. Mogu da stoje dugo.
Priprema mesa
Belo meso iseci na kockice,posoliti,dodati biber i premazati sa senfom.
Pecenje mesa
U tiganj sipati maslinovog ulja i proprziti meso dok ne dobije lepu zlatkasto zutu boju. Pri kraju pecenja dodati mleveni beli luk
Prelivanje
Neutralnu pavlaku i kiselu pavlaku dobro pomesati i preliti preko piletine
Priprema-mlinci
U litar vode ubaciti kocku za supu i pustiti da provri.Mlince izlomiti na krupnije komade i staviti u dublju posudu. Preliti vrucom supom i ostaviti minut-dva da dobro upiju.
Paziti da se previse ne natope, da ne bi bili gnjecave. Natopljene mlince prebaciti u cediljku (ispod koje se postavi posuda kako bi se sačuvali supa u kojoj su bili mlinci) da se ocede od viška tečnosti.
I sad sve zajedno izmesati
Mlince ubaciti u posudu sa pavlakom i piletinom. Sastojke dobro promesati.
Priprema za pecenje
Prebaciti u vatrostalnu posudu. Ja obično sipam još 2 kutlace supe, da bi bili još socniji.
Sve se to lepo ukrcka.
Preko izrendati kackavalj.
Pecenje
Peći na 180°C dok visak tecnosti ne ispari i povrsina se zapece. Dok nedobije lepu boju
Serviranje
Sluziti toplo.
Prijatno!!!
Tagovi