Za 6 osoba
6 komad/a Pilećih grudi
200 g Kačkavalj
200 g neutralne pavlake
100 g Susama
100 g Čia seme
po potrebi Ulje, mast
po ukusu so,biber, suvi začin
korak 1
Meso saseći po dužini posoliti i začiniti, pa staviti šunku i kačkavalj (šunku iseći na šnite i stavljati u zasečeno meso.
korak 2
Tako spremljeno meso uvaljati u prezle pa u umućena jaja, pa u susam ili čija seme. Krompir oljuštiti i iseckati na kockice, začiniti.
korak 3
Stavite u podmazan pleh, staviti meso koje ste pripremili, pa po mesu sipati pavlaku, pa narendati kačkavalj.
korak 4
Peći na 200 stepeni oko 60 minuta
Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 6 osoba
6 komad/a Pilećih grudi
200 g Kačkavalj
200 g neutralne pavlake
100 g Susama
100 g Čia seme
po potrebi Ulje, mast
po ukusu so,biber, suvi začin
Priprema
korak 1
Meso saseći po dužini posoliti i začiniti, pa staviti šunku i kačkavalj (šunku iseći na šnite i stavljati u zasečeno meso.
korak 2
Tako spremljeno meso uvaljati u prezle pa u umućena jaja, pa u susam ili čija seme. Krompir oljuštiti i iseckati na kockice, začiniti.
korak 3
Stavite u podmazan pleh, staviti meso koje ste pripremili, pa po mesu sipati pavlaku, pa narendati kačkavalj.
korak 4
Peći na 200 stepeni oko 60 minuta