500 g starog hleba 2 jajeta 600 ml mleka 400 ml jogurta 2 kašike sira susam so maslinovo ulje biber bosiljak peršun origano 300 g kobasica ili dimljene slanine
Prirpema: Hleb isecite na kocke i prelijte ga mlekom i jogurtom, pa dodajte sir i ostavite oko 20 minuta da hleb upije sastojke i nabubri. Zatim dodajte razmućena jaja, začine i na kocke iseckanu kobasicu ili slaninu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i poprskan sa par kapi maslinovog ulja. Odozgo pospite susamom i opet poprskajte sa maslinovim uljem. Pecite 20-30 minuta na 220°C.
Sastojci
Za 10 osoba
. .
Priprema
Sastojci
500 g starog hleba 2 jajeta 600 ml mleka 400 ml jogurta 2 kašike sira susam so maslinovo ulje biber bosiljak peršun origano 300 g kobasica ili dimljene slanine
Prirpema: Hleb isecite na kocke i prelijte ga mlekom i jogurtom, pa dodajte sir i ostavite oko 20 minuta da hleb upije sastojke i nabubri. Zatim dodajte razmućena jaja, začine i na kocke iseckanu kobasicu ili slaninu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i poprskan sa par kapi maslinovog ulja. Odozgo pospite susamom i opet poprskajte sa maslinovim uljem. Pecite 20-30 minuta na 220°C.