Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa

Sastojci

Za 10 osoba

Sastojci za baklavu

1/2 kg Gotove kore

100 gr Lešnik

100 gr Bademi

100 gr Mleveni orasi

150 gr Plazma keks-mleveni

2.5 dl Ulja

Sirup

2 solje od 2dl Šećer

3 solje od 2dl Vode

1 komad/a Limun

Naši proizvodi

Priprema

Priprema sastojaka

Uzeti dve cinije. U jednu pripremiti mleveni plazma keks. A u drugu pomesati pecene a mlevene lesnike i bademe i mlevene orahe.

Priprema kore i filovanje

Zatim rasirite kore i za svaki rolat koristite po dve kore.

Prvu koru rasirite,premazite je uljem,najbolje cetkicom i pospite po njoj vanil secer.Preko nje stavite drugu koru i na pocetak kore staviti po dve kasike mlevenih orasastih plodova i po jednu kasiku mlevenog keksa ravnomerno rasporedjeno.

Onda....

Krece umotravanje. Krajeve uvijem kako sadrzaj ne bi ispadao.

Priprema cigaret baklave

Istrositi sve kore i materijal.Ja sam dobila 11 velikih cigareta. Zavisi i od pakovanja kora,rasporedite po svom osecaju.

Secenje

Kada su spakovane iseci ih nozem i pramazati ih sa ostatkom ulja...

Pecenje

Staviti ih da se peku u dobro zagrejanu rernu. Peci ih oko dvadesetak minuta, dok ne dobiju lepu svetlo braon boju.

Kuvanje sirupa

U serpicu stavite vodu i secer i kuvajte.Kada provri kuvati jos desetak minuta. Iseci limun na kolutove i ubaciti u sirup.

Vrucim sirupom se preliva hladna baklava ili obrnuto, hladnim filom vruca baklava

I to je to

Ovako izgleda ispecena i prelivena baklava

Serviranje i sluzenje

Oko dvadesetak minuta joj treba da upije sirup ali da bi se sluzila treba da se dobro ohladi.

Prijatno