Uzeti dve cinije. U jednu pripremiti mleveni plazma keks. A u drugu pomesati pecene a mlevene lesnike i bademe i mlevene orahe.
Priprema kore i filovanje
Zatim rasirite kore i za svaki rolat koristite po dve kore.
Prvu koru rasirite,premazite je uljem,najbolje cetkicom i pospite po njoj vanil secer.Preko nje stavite drugu koru i na pocetak kore staviti po dve kasike mlevenih orasastih plodova i po jednu kasiku mlevenog keksa ravnomerno rasporedjeno.
Onda....
Krece umotravanje. Krajeve uvijem kako sadrzaj ne bi ispadao.
Priprema cigaret baklave
Istrositi sve kore i materijal.Ja sam dobila 11 velikih cigareta. Zavisi i od pakovanja kora,rasporedite po svom osecaju.
Secenje
Kada su spakovane iseci ih nozem i pramazati ih sa ostatkom ulja...
Pecenje
Staviti ih da se peku u dobro zagrejanu rernu. Peci ih oko dvadesetak minuta, dok ne dobiju lepu svetlo braon boju.
Kuvanje sirupa
U serpicu stavite vodu i secer i kuvajte.Kada provri kuvati jos desetak minuta. Iseci limun na kolutove i ubaciti u sirup.
Vrucim sirupom se preliva hladna baklava ili obrnuto, hladnim filom vruca baklava
I to je to
Ovako izgleda ispecena i prelivena baklava
Serviranje i sluzenje
Oko dvadesetak minuta joj treba da upije sirup ali da bi se sluzila treba da se dobro ohladi.
Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 10 osoba
1/2 kg Gotove kore
100 gr Lešnik
100 gr Bademi
100 gr Mleveni orasi
150 gr Plazma keks-mleveni
2.5 dl Ulja
4-5 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
2 solje od 2dl Šećer
3 solje od 2dl Vode
1 komad/a Limun
Naši proizvodi
Priprema
Priprema sastojaka
Uzeti dve cinije. U jednu pripremiti mleveni plazma keks. A u drugu pomesati pecene a mlevene lesnike i bademe i mlevene orahe.
Priprema kore i filovanje
Zatim rasirite kore i za svaki rolat koristite po dve kore.
Prvu koru rasirite,premazite je uljem,najbolje cetkicom i pospite po njoj vanil secer.Preko nje stavite drugu koru i na pocetak kore staviti po dve kasike mlevenih orasastih plodova i po jednu kasiku mlevenog keksa ravnomerno rasporedjeno.
Onda....
Krece umotravanje. Krajeve uvijem kako sadrzaj ne bi ispadao.
Priprema cigaret baklave
Istrositi sve kore i materijal.Ja sam dobila 11 velikih cigareta. Zavisi i od pakovanja kora,rasporedite po svom osecaju.
Secenje
Kada su spakovane iseci ih nozem i pramazati ih sa ostatkom ulja...
Pecenje
Staviti ih da se peku u dobro zagrejanu rernu. Peci ih oko dvadesetak minuta, dok ne dobiju lepu svetlo braon boju.
Kuvanje sirupa
U serpicu stavite vodu i secer i kuvajte.Kada provri kuvati jos desetak minuta. Iseci limun na kolutove i ubaciti u sirup.
Vrucim sirupom se preliva hladna baklava ili obrnuto, hladnim filom vruca baklava
I to je to
Ovako izgleda ispecena i prelivena baklava
Serviranje i sluzenje
Oko dvadesetak minuta joj treba da upije sirup ali da bi se sluzila treba da se dobro ohladi.
Prijatno
Tagovi