Jabuke oljuštite i očistite od semenki pa isecite na trećine. Zatim u tiganju karamelizujte šećer, pa mu dodajte maslac a zatim i jabuke. Neka se sve krčka 5 minuta, pa jabuke posložite po dnu okrugle tepsije, a sok prelijte preko i ostavite sa strane dok pripremite testo.
testo
U dublju činiju sipajte toplo mleko, pa mu dodajte kašiku šećera i kvasac. Ostavite da kvasac odreaguje pa mu dodajte dva umućena jaja, a zatim i brašno i so. Sve umesite u testo, koje ćete preručiti na kuhinjsku ploču pa dobro umesiti. Dodajte oko 80 grama maslaca pa mesite još malo. Zatim razvijte testo i premažite ga ostatkom maslaca. Preko toga dodajte šećer sa cimetom. Isecite testo na trake širine do 5 cm, a onda traku po traku rolajte u veliku loptu. Tako srolano testo stavite na jabuke i ostavite da kvasi oko pola sata.
Pecite na 180 stepeni, oko 45 minuta. Poslužite ohlađeno.
Sastojci
Za 8 osoba
2 dl Mleko
5 supena kašika Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
400 g Brašno T-500
2 komad/a Jaja
1 kafena kašičica So
150 g Maslac
2 supena kašika Cimet
5 komad/a Jabuke
100 g Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
150 g Maslac
Naši proizvodi
Priprema
fil
Jabuke oljuštite i očistite od semenki pa isecite na trećine. Zatim u tiganju karamelizujte šećer, pa mu dodajte maslac a zatim i jabuke. Neka se sve krčka 5 minuta, pa jabuke posložite po dnu okrugle tepsije, a sok prelijte preko i ostavite sa strane dok pripremite testo.
testo
U dublju činiju sipajte toplo mleko, pa mu dodajte kašiku šećera i kvasac. Ostavite da kvasac odreaguje pa mu dodajte dva umućena jaja, a zatim i brašno i so. Sve umesite u testo, koje ćete preručiti na kuhinjsku ploču pa dobro umesiti. Dodajte oko 80 grama maslaca pa mesite još malo. Zatim razvijte testo i premažite ga ostatkom maslaca. Preko toga dodajte šećer sa cimetom. Isecite testo na trake širine do 5 cm, a onda traku po traku rolajte u veliku loptu. Tako srolano testo stavite na jabuke i ostavite da kvasi oko pola sata.
Pecite na 180 stepeni, oko 45 minuta. Poslužite ohlađeno.
Tagovi