Mikserom umutiti 700 ml slatke pavlake u čvrst šlag.
Ostatak slatke pavlake(300 ml)usuti u šerpu i zagrejati,vodeći računa da ne proklkuča.U zagrejanu pavlaku sipati Dr.Oetker želatin beli mleveni i mešati dok se ne istopi,a onda dodati u umućenu slatku pavlaku i dobro umutiti mikserom.
Na kraju dodati isceđen sok od limuna i izmešati.
Panakotu izliti u navlažene kalupe i staviti da se dobro ohlade.
Za sos:Jagode usitniti i posuti šećerom,pa ih uz stalno mešanje kuvati pet minuta na jačoj vatri.
Panakotu izručiti iz kalupa na tacnu i poslužiti sa toplim sosom od jagoda.
Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 4 osoba
1 l slatka pavlaka
2 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
3 komad/a limun
300 g jagode
3 supena kašika šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Mikserom umutiti 700 ml slatke pavlake u čvrst šlag.
Ostatak slatke pavlake(300 ml)usuti u šerpu i zagrejati,vodeći računa da ne proklkuča.U zagrejanu pavlaku sipati Dr.Oetker želatin beli mleveni i mešati dok se ne istopi,a onda dodati u umućenu slatku pavlaku i dobro umutiti mikserom.
Na kraju dodati isceđen sok od limuna i izmešati.
Panakotu izliti u navlažene kalupe i staviti da se dobro ohlade.
Za sos:Jagode usitniti i posuti šećerom,pa ih uz stalno mešanje kuvati pet minuta na jačoj vatri.
Panakotu izručiti iz kalupa na tacnu i poslužiti sa toplim sosom od jagoda.
Prijatno!
Tagovi