Od litre hladnog mleka odvojite 3 dl i razmutite prašak za puding pomešan sa šećerom i vanilin šećerom.
Preostalo mleko stavite na ringlu da provri pa skuvajte puding na klasičan način dodajući razmućen puding,
mešajući žicom par minuta. Sklonite sa ringle i u vruću masu pudinga dodajte margarin, mešajući dok se ne sjedini
potpuno u masu. Dok je vruća masa, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi i lepo sjedini masa.
Korice se odmah filuju toplim filom. Prvu koricu stavite na ravnu podlogu,
najbolje na prevrnuti pleh ili veću tacnu. Stavite na koru otprilike fila da pokrijete koru oko 2-3 mm kreme. Nožem ravnomerno fil rasporedite preko cele kore. Stavite drugu koru i lagano rukama
ravnomerno pritisnete koru tek toliko da je poravnate i zalepite fil od dole i na nju. Pazite da ne preterate
kako ne bi istisli fil napolje. Potom postupak nastavljate sve do poslednje kore.
Poslednja korica se ne filuje. Kada ste stavili i poslednju koru, od gore postavite papir za pečenje a preko neku dasku koja je šira od samih kora, pažljivo ravnomerno je opteretite vodeći računa da ne istisnete fil pa ga ostavite preko noći u frižideru da se stisne i višak tečnosti iz fila upije u kore.
Glazuru pravite tako što na malo ulja rastopite margarin a potom i izlomljenu čokoladu, lagano mešajte dok se masa ne sjedini i blago zgusne. Skinite sa ringle, i mešajte da se malo prohladi, da bude topla i tečna, ali ne i vrela.
Nanesite je na kolač i poravnajte je nožem, brzim potezima jer se brzo steže na hladnom kolaču.
Ostavite kolač u frižideru 1h da se glazura stegne.
Sastojci
Za 6 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
1 l Mleka
250 g Šećera
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g Čokolade
250 g Margarina
150 g Čokolade
80 g Margarina
1 supena kašika Ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Od litre hladnog mleka odvojite 3 dl i razmutite prašak za puding pomešan sa šećerom i vanilin šećerom.
Preostalo mleko stavite na ringlu da provri pa skuvajte puding na klasičan način dodajući razmućen puding,
mešajući žicom par minuta. Sklonite sa ringle i u vruću masu pudinga dodajte margarin, mešajući dok se ne sjedini
potpuno u masu. Dok je vruća masa, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi i lepo sjedini masa.
Korice se odmah filuju toplim filom. Prvu koricu stavite na ravnu podlogu,
najbolje na prevrnuti pleh ili veću tacnu. Stavite na koru otprilike fila da pokrijete koru oko 2-3 mm kreme. Nožem ravnomerno fil rasporedite preko cele kore. Stavite drugu koru i lagano rukama
ravnomerno pritisnete koru tek toliko da je poravnate i zalepite fil od dole i na nju. Pazite da ne preterate
kako ne bi istisli fil napolje. Potom postupak nastavljate sve do poslednje kore.
Poslednja korica se ne filuje. Kada ste stavili i poslednju koru, od gore postavite papir za pečenje a preko neku dasku koja je šira od samih kora, pažljivo ravnomerno je opteretite vodeći računa da ne istisnete fil pa ga ostavite preko noći u frižideru da se stisne i višak tečnosti iz fila upije u kore.
Glazuru pravite tako što na malo ulja rastopite margarin a potom i izlomljenu čokoladu, lagano mešajte dok se masa ne sjedini i blago zgusne. Skinite sa ringle, i mešajte da se malo prohladi, da bude topla i tečna, ali ne i vrela.
Nanesite je na kolač i poravnajte je nožem, brzim potezima jer se brzo steže na hladnom kolaču.
Ostavite kolač u frižideru 1h da se glazura stegne.
Tagovi